ویژگی آب چاه: در این آب ها ذرات معلق در اندازه کمی موجود می باشد.امکان دارد ذرات شنی داخل آن باشد.مواد آلی موجود در این آب ها بسیار کم می باشد.آهن و منگنز در این آب ها وجود دارد به همین دلیل اگر در برخورد با اتمسفر قرار بگیرد اکسید می شود و ذراتی در رنگ قهوه و زرد در آن دیده می شود.در آب های چاه دی اکسید کربن وجود دارد و همچنین PH موجود در آن حدود ۹/۷ – ۹/۶ میباشد.
شیرین سازی آب چاه | ویژگی آب چاه | آب شیرینکن
آب های چاهی که دارای عمق زیادی می باشند غالبا میکروب ها و سایر میکروارگانیسم ها در آن ها دیده نمی شود. و اگر عمق این آب ها کم باشد در آن میکروب ها وجود دارند.
املاح موجود در این آب ها در اندازه های زیادی می باشد. بیشترین محلولی که در این نوع اب ها وجود دارد بی کربنات کلسیم می باشد.
سختی در این آب ها وجود دارد ولی به صورت موقتی می باشند.
ویژگی آب های سطحی قبل از ورود به دستگاه آب شیرین کن
این آب ها زلال نیستند.
PH این آب ها حدود ۸-۷ می باشد.
میزان مواد آلی که در این آب ها وجود دارد کاملا بستگی به موقعیت مکانی آب های سطحی دارد
زیرا در هر مکان میزان مواد آلی متفاوت می باشد به این دلیل که امکان دارد
در برگیرنده نفت، فلزهای سنگین، روغن و دترجنت ها باشند.
در این آب ها میکروارگانیسم وجود دارد.
آمونیاک ، نیترات و فنل در این آب ها در میزان بسیاری وجود دارند.
در صورتی که آبهای سطحی از آب های کشاورزی به وجود بیایند فسفات و نیترات
در آن ها به وفور وجود دارد، مخصوصا در جاهایی که کود شیمیایی به کار میبرند.
ویژگی آب های شور قبل از ورود به دستگاه آب شیرین کن
املاح موجود در این آب ها خیلی زیاد می باشد و غالبا زیاد تر ۱۰۰۰ppm میباشد.
یون های کلر و سدیم در این آب ها بسیار غلیظ می باشد و غالبا زیاد تر از۵۰۰ ppm می باشد.
آب ماده ای است که در طبیعت خیلی از مواد در آن حل می شوند به همین دلیل آب موجود در طبیعت خالص نمی باشد.
وقتی بر اثر گرما آب های سطحی تبخیر می شوند و صورت ابر به وجود می آیند و دوباره می بارند مواردی مانند اکسیژن، گرد و خاک ، دی اکسید کربن و سایر گاز ها در آن حل می شوند.
زمانی که آب به داخل زمین نفوذ می کند خیلی از ذرات معلق موجود در آن و میکروب ها از بین می روند و به جای این میکروب ها موادی که در داخل زمین هستند را به خود جذب می کند.
ناخالصی های موجود در آب قبل از ورود به دستگاه آب شیرین کن عبارتند از:
- کلوئیدی و یا ذرات معلق
- گازی
- یونی که شامل نمک های محلول می شود.
- کلوئیدی و یا ذرات معلق
این نوع ناخالصی شامل گل و لای، مواد ریز کلوئیدی، روغن، باکتری و جلبک می باشد.
هر آبی چه دریا و چه اقیانوس که به جهت تغذیه خود از فسفر و نیتروژن استفاده کند و انرژی خود را از نور خورشید بگیرد جلبک در آن رشد می کند، بنابراین برای زدودن این ناخالصی ها از آب نیاز به دستگاه آب شیرینکن داریم.
گازی
گاز ها عبارتند از دی اکسید کربن، متان، هیدروژن سولفوره و اکسیژن و… که این گاز ها برای حل شدن در آب پیرو فشار جزئی و دما آن گاز می باشد.
باکتری ها از عوامل تاثیرگذار بر میزان گاز در آب می باشند.
به این صورت که وقتی باکتری های از نوع هوازی اکسیژن را مصرف می کنند باعث می شوند که اکسیژن موجود در اب کاهش یابد.
اما باکتری های غیرهوازی به دلیل اینکه ناخالصی های موجود در اب را مصرف می کنند گازهایی نظیر آمونیاک، متان، هیدروژن سولفوره را به داخل آب اضافه می کنند. پس دلیل وجود این گاز ها باکتری های غیرهوازی می باشد.
بودن این گازها در آب علامت آلوده شدن آب به مواد آلی که در حال فاسد شدن می باشد و یا فاضلاب های صنایع شیمیایی است.
در آب وجود گاز اکسیژن همراه با هیدوژن سولفوره ممکن نیست به این دلیل که وجود این دو گاز در کنار هم باعث می شود که با هم ترکیب شوند و یون سولفات و یا گوگرد را ایجاد کنند. بنابراین برای از بین بردن این ناخالصی ها از آب به دستگاه آبشیرین کن نیاز داریم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.