طراحی آب شیرین کن نیمه صنعتی | تصفیه فاضلاب | آریاعمران

آب شیرین کن با روش RO: اسمز معکوس که با نام هایبرفیلتراسیون نیز شناخته می شود، یک فناوری فیلتراسیون است که در دهه ۵۰ قرن گذشته اختراع و مورد تحقیق قرار گرفت و به طور کامل در دهه ۷۰ توسط دانشمند اوراگین توسعه یافت.

آب شیرین کن با روش RO | تصفیه فاضلاب | آریاعمران

اسمز معکوس که معمولاً به نام اسمز معکوس (به اختصار RO) شناخته می شود، فرآیندی است که آب را غیر معدنی یا یونیزه می کند با فشار دادن آب تحت فشار از طریق غشای اسمزی. اسمز معکوس را می توان فرآیند اسمز معکوس دانست. بنابراین:

اسمز چیست؟

تجمع یک پدیده طبیعی است. زمانی که آب از ناحیه ای با غلظت نمک/مواد معدنی کم به ناحیه ای با غلظت بالاتر حرکت می کند. این روند تا زمانی ادامه می یابد که غلظت نمک/مواد معدنی این دو مکان برابر شود.

برای انجام برعکس (که اسمز معکوس است). فشار به اندازه‌ای است که آب را از ناحیه‌ای با محتوای نمک/مواد معدنی بالا که از طریق یک غشاء خاص “نفوذ” می‌کند به جایی که محتوای نمک/معدنی وجود ندارد یا کمتر است، برگرداند.

غشای نفوذپذیر چیست؟

غشای نفوذپذیر غشایی است که به برخی از اتم ها یا مولکول ها اجازه عبور می دهد، اما نه همه. به عنوان مثال، یک در شیشه ای به نور خورشید اجازه عبور می دهد، اما از عبور باد و باران جلوگیری می کند. یا مانند پرده ای که هوا را از خود عبور می دهد و هر چیزی بزرگتر نمی تواند از آن عبور کند. در تصفیه آب به این غشاء غشا نیمه تراوا نیز می گویند.

آب شیرین کن

اصل اسمز معکوس

۲ اصل اسمز و اسمز معکوس را بیاموزید تا فرآیندی را که هنگام اعمال اصل اسمز معکوس در صنعت تصفیه آب امروزی رخ می دهد، بهتر درک کنید.

اصل ۱: اسمز طبیعی، آب از یک محلول با غلظت کم به یک محلول با غلظت بالا از طریق یک غشای نیمه تراوا می رود.

در اصل ۱، آزمایش از یک ظرف اتصال با یک غشای نیمه تراوا در وسط استفاده می کند. دو طرف آب بریزید. سپس یک طرف نمک را اضافه کنید. در آن زمان سطح آب در سمتی که غلظت نمک بیشتری دارد بیشتر از سمت دیگر خواهد بود. که اسمز طبیعی نامیده می شود. آب تمایل دارد از سمت کم نمک به سمت پر نمک تغییر کند.

تصفیه فاضلاب

اصل ۲: اسمز معکوس تحت تأثیر نیروی خارجی (فشار اسمز معکوس)

توجه داشته باشید که در اصل ۱، طبق اسمز طبیعی، آب خالص از طریق غشا به سمت محلول با غلظت نمک بالاتر نفوذ می کند. آب تصفیه شده روی لوله سمت چپ به تدریج ناپدید می شود و به سمت لوله سمت راست حرکت می کند.

آب شیرین کن با روش RO | تصفیه فاضلاب | آریاعمران

مطابق اصل ۲: پس برای اینکه در لوله سمت چپ “بیشتر” آب خالص داشته باشیم، باید “فشرده” کنیم تا آب خالص از محلول با غلظت نمک بیشتر (در لوله سمت راست) در جهت مخالف حرکت کند. این فرآیند نیاز به استفاده از یک نیروی خارجی برای ایجاد فشار در سمت راست لوله، جایی که غلظت نمک زیاد است، دارد و فرآیند اسمز معکوس را مجبور می کند انجام شود. به این ترتیب، آب خالص در لوله سمت چپ به تدریج افزایش می یابد. به این فرآیند اسمز معکوس یا اصل اسمز معکوس می گویند.

تکنولوژی اسمز معکوس

فناوری اسمز معکوس که به نام فناوری RO نیز شناخته می شود، بر اساس اصل اسمز معکوس، با استفاده از غشای RO با منافذ میکروسکوپی: ۰٫۰۰۰۱ میکرون کار می کند. به فیلتر کردن ناخالصی ها، مواد محلول در آب، فلزات سنگین، حذف ۹۹٫۹۹ درصد از باکتری ها و ویروس های موجود در آب کمک می کند. آب خالص و سالمی را به ارمغان می آورد که می توان بلافاصله بدون گرم کردن مجدد آن را نوشید.

RO مخفف اسمز معکوس است که به معنای تصفیه معکوس، اسمز معکوس است. فقط آب می تواند “از آن عبور کند”.

این فناوری بر اساس اصل اسمز معکوس کار می کند که به طور خودکار مواد مضر موجود در آب مانند: آفت کش ها، مواد رادیواکتیو، ویروس ها، آمونیاک، سموم مشتق از نیتروژن را تصفیه کرده و به طور کامل حذف می کند.

 غشای RO màng چیست؟

یک لایه نازک ساخته شده از غشاهای استات سلولز، پلی آمید یا TFC با منافذ به کوچکی ۰٫۰۰۱ میکرون است. همه این غشاها تحت فشار زیاد قرار می گیرند اما تحمل pH و کلر یکسان نیست. بر اساس نتایج تحقیقات، غشای RO بسته به نوع ناخالصی ها و ترکیب منبع آب در هر منطقه، ۹۰ تا ۹۹ درصد ناخالصی های ناخالص را حذف می کند.

پس از آن، غشاهای RO به طور مداوم با مواد برتر بهبود می یابند. صنایع به سرعت متولد شدند و این فناوری را پذیرفتند. امروزه غشاهای RO بیشترین کاربرد را در تولید مواد غذایی، داروسازی، بازیافت فلزات گرانبها، بازیافت فاضلاب و تصفیه آب دارند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *