آب شیرین کن صنعتی RO | تصفیه فاضلاب شهری | آریاعمران

آب شیرین کن به روش ro: اسمز معکوس آب (یا اسمز) در حال حاضر بهترین فناوری تصفیه و نمک زدایی است، زیرا آب با رسانایی صفر تولید می کند. به طور کامل فلزات سنگین، نیترات ها، آرسنیک، آفت کش ها، نمک ها و کلیه مواد مضر را حذف می کند. اگر در منطقه ای با آب بسیار “سخت” زندگی می کنید، بهترین چیزی است که می توانید در خانه خود قرار دهید. زیر پیشخوان آشپزخانه قرار می گیرد و فقط برای آب تصفیه شده شیر مجزا دارد.

آب شیرین کن به روش ro | تصفیه فاضلاب | آریاعمران

قبل از توضیح اینکه اسمز معکوس آب چیست ، باید توضیح دهیم که اسمز چیست .

به طور خلاصه، اسمز پدیده عبور مولکول های حلال (مثلا آب) از یک غشای نیمه تراوا، از حلال به محلول یا از محلول با غلظت کمتر (رقیق تر) به محلول با غلظت بالاتر (چگال تر) است.

غشای نیمه تراوا (یا غشای اسمز) غشایی است که به مولکول های حلال (مثلاً آب) اجازه عبور از منافذ آن را می دهد و به مولکول های املاح اجازه نفوذ به آن نمی دهد.

آب شیرین کن

غشاهای نیمه تراوا می توانند طبیعی (مثلاً غشای سلولی) یا مصنوعی (مثلاً سلفون) باشند. چنین غشایی در تمام فیلترهای تصفیه آب اسمز معکوس برای شیرین کردن و تصفیه آب خانگی و صنعتی  موجود است.

به یاد داشته باشید که غشاها فقط به مولکول های حلال اجازه نفوذ به آن را می دهند، بنابراین فقط آب تمیز می تواند به غشاء نفوذ کند. در ابتدا، آب از چپ به راست سریعتر از راست به چپ جریان دارد.

اما پس از مدتی غلظت ها برابر می شود، یعنی آبی که از چپ به راست می رود با همان سرعت آبی که از راست به چپ می رود حرکت می کند.آب شیرین کن به روش ro | تصفیه فاضلاب | آریاعمران

تصفیه فاضلاب

این فرآیند اسمز نامیده می شود.

اسمز معکوس چیست؟

در اصل، ما آب کثیف را از طریق غشای اسمز معکوس عبور می دهیم. اما از آنجایی که فقط آب تمیز می تواند به غشا نفوذ کند، بقیه آب به داخل زهکش آشپزخانه ریخته می شود و ما فقط آب تمیزی را می نوشیم که به غشا نفوذ کرده است.

تا کنون، اسمز معکوس بهترین فناوری برای تصفیه آب و نمک زدایی آب دریا برای رفع کم آبی است. بسیاری از جزایر جهان از این فناوری برای تامین آب شهروندان استفاده می کنند.

در زیر توضیح می دهیم که چگونه اسمز معکوس برای نمک زدایی آب کار می کند.

شیرین کردن آب با روش اسمز معکوس

دستگاه های اسمز معکوس می توانند تمام نمک ها (فلزی و غیرفلزی) و همچنین میکروارگانیسم ها را از آب حذف کنند. این حذف با فیلترهای ویژه – غشاهای نیمه تراوا با قطر بسیار کم منافذ سطح نانومتری به دست می آید.

برای عموم مردم، واحدهای اسمز معکوس به عنوان سیستم های نمک زدایی نیز شناخته می شوند.

آنها معمولاً در موارد زیر از آبهایی با:

الف) افزایش محتوای آب دریا (مناطق ساحلی، جزیره ای)

ب) یون نیترات بالا (مناطق با کشاورزی فشرده)

ج) افزایش غلظت فلزات سنگین سمی (مناطق با فعالیت صنعتی شدید) استفاده می شوند.

این تکامل یافته ترین شکل تصفیه آب با غشاهای نیمه تراوا است که تا به امروز داشته ایم و کاربرد گسترده ای دارد، اما با سه عیب اصلی:

الف) کارایی اسمز معکوس به مشخصات کیفی آب اصلی و دما بستگی دارد.

دو مثال افراطی این است که اگر آب اصلی دارای ۵ درصد دریا باشد، اسمز معکوس ۸۰ درصد آب خالص و ۲۰ درصد آب با درصد بسیار بالایی در دریا تولید می کند (ضایعاتی که باید دفع شوند). اگر آب اصلی ۵۰ درصد دریا باشد، ۱۵ درصد آب خالص تولید می شود و ۸۵ درصد آب زباله دفع می شود.

افزایش دمای آب (بیش از ۲۵ درجه سانتیگراد) تولید نهایی آب تمیز را بهبود می بخشد، در حالی که دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتیگراد راندمان را تا ۵۰٪ کاهش می دهد.

ب) تمام املاح از جمله املاح ضروری بدن انسان (مثلا کلسیم و منیزیم) را از آب خارج می کند و آب با pH پایین (اسیدی) تولید می کند.

آب شیرین کن به روش ro

این مشکل معمولا با غنی سازی نمک های کلسیم حل می شود. این فرآیند از نظر دوز بسیار ناپایدار است که آن را در مقیاس کوچک تقریبا غیرممکن و بسیار گران می‌کند (R/O خانگی و حرفه‌ای). مصرف روزانه آب اسیدی توسط انسان منجر به تخریب کلیه های ما می شود.

فلزات به ویژه فولادهای ضد زنگ نیز در برابر آب اسیدی (حفره شدن) بسیار آسیب پذیر هستند.

هزینه های اولیه نصب و بهره برداری به کیفیت آب اصلی و مصرف مورد انتظار بستگی دارد و به وضوح بالاتر از سایر اشکال تصفیه آب است.

با توجه به پیچیدگی دستگاه، لازم است عملکرد و نگهداری صحیح به طور منظم توسط پرسنل متخصص تامین کننده بررسی شود.

 اسمز معکوس خانگی

در سال‌های اخیر شاهد افزایش فروش سیستم‌های اسمز معکوس به ساکنان شهری بوده‌ایم که به طور سنتی آب آنچنان بی کیفیت نیست اما سال به سال بدتر می‌شود.

اسمز معکوس خانگی به این صورت عمل می کند: آب ۳ مرحله تصفیه  را طی می کند تا  حد امکان عناصر مضر کلر، خاک، زنگ و غیره را از بین ببرد.

در این مرحله سعی می شود تا آب حد امکان به غشای اسمز برسد. با این کار آب کمتری به فاضلاب می ریزد.

پس از گذراندن این ۳ مرحله فیلتراسیون، آب از غشای نیمه تراوا اسمز عبور می کند.

در اینجا آب کثیف به داخل فاضلاب ریخته می شود و آب تمیز در مخزن ذخیره می شود تا قابل شرب شود.

هنگامی که شیر آب را باز می کنیم، سیستم پس از عبور از یک فیلتر طعم، آب را از مخزن می فرستد.

در این مرحله می توانید فیلترهای مختلفی مانند اشعه ماوراء بنفش، فیلتر قلیایی، فیلتر غنی سازی فلز و … را اضافه کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *