آب شیرین کن دریا: روش های مختلفی برای تولید آب برای مصرف انسان وجود دارد. یکی از آنها نمک زدایی است. این فرآیند تصفیه آب در یک کارخانه آب شیرین کن انجام می شود . هدف اصلی دستگاه آب شیرین کن تبدیل آب نمک یا آب شور به آب مناسب برای مصارف انسانی، آبیاری یا مصارف صنعتی است. به لطف پیشرفت تکنولوژی، هر روز می توانید ببینید که چگونه می توانید آب بیشتری برای استفاده بعدی استخراج کنید.
آب شیرین کن دریا | هوزینگ صنعتی | آریا عمران
حوضه آب دریا
بسته به حوضه آبریز، یا از طریق مصب دریا باز می شود یا توسط چاه های عمیق، سایر مناطق ساحلی و غیره بسته می شود. می توان از مشکلات مختلف جلوگیری کرد. همه این اقدامات حوضه آب دریا می توانند به تصفیه بهتر آب بعدی کمک کنند.
بسته به تجزیه و تحلیل های دریافتی روی آب آنالیز شده از یک روش یا روش دیگر، آنها نشان می دهند که مناطق حوضه آبریز بسته برای شیرین شدن به سایر آب ها ترجیح داده می شوند زیرا:
آبی که قبلاً از پایین فیلتر شده است قطعا مواد معلق کمتری دارد.
حداقل فعالیت بیولوژیکی را دارد، بنابراین از برخی مواد شیمیایی در آن وجود ندارد.
دما و ترکیبات شیمیایی آب پایدارتر است.
پیش فرآوری
در این مرحله، کارخانه نمکزدایی میتواند ویژگیهای فیزیکی-شیمیایی و بیولوژیکی را با نیازهای فرآیند نمکزدایی تطبیق دهد. به این ترتیب می توان از خوردگی، لایه برداری و در نتیجه خرابی تجهیزات جلوگیری کرد.
ما می توانیم فرآیندهای مختلف قبل از درمان را تشخیص دهیم:
پیش تیمارهای فیزیکی و شیمیایی: با برخی فرآیندها مانند اسیدی شدن، بازدارندههای رسوب، لختهسازی، اکسیداسیون، دکانتاسیون و فلوتاسیون سروکار دارد. گندزدایی، جذب و گاز زدایی نیز بخشی از این پیش تصفیه است.
پیش تصفیه غشایی: فناوری های مختلفی را می توان برای فیلتر کردن ذرات کوچک در حالت تعلیق استفاده کرد. ما از غشاهای میکروفیلتراسیون، اولترافیلتراسیون یا نانوفیلتراسیون استفاده می کنیم. همه اینها به اندازه ذرات بستگی دارد. این پیش تصفیه ها امکانات جدیدی را در زمینه نمک زدایی مانند اسمز معکوس ارائه می دهند. این زمانی استفاده می شود که آب دارای قدرت اتصال بالایی باشد.
پیش تصفیه برای فرآیندهای تقطیر و تبخیر: هدف اصلی این فرآیندها حذف رسوب احتمالی نمک های نامحلول و گازهای غیر قابل تراکم است که می تواند ضریب انتقال حرارت آب را کاهش دهد.
فرآیند نمک زدایی
هنگامی که کارخانه آب شیرین کن فرآیند پیش تصفیه را انجام داده است، فرآیندهای مختلف نمک زدایی مانند تقطیر، جداسازی غشایی و انجماد وجود دارد. با این حال، فرآیندی که بهترین نتیجه را در کیفیت آب خوب در مقایسه با هزینه اجرا و استفاده دارد، اسمز معکوس است. در اسپانیا، ما یک معیار عالی برای اسمز معکوس داریم، زیرا می توان ضریب تبدیل ۴۵٪ را به دست آورد. این بدان معناست که برای به دست آوردن ۴۵ قسمت آب دیونیزه به ۱۰۰ قسمت مایع آمنیوتیک نیاز است.
کاهش مصرف سیستم انرژی پرفشار با نصب سیستم بازیافت انرژی آب بازیابی در طول زمان تکامل یافته است. آنها با توربینهای فرانسیس شروع کرده، به سمت توربینهای پلتون رفته، و امروزه از اتاقکهای ایزوباریک استفاده می شود. . در واقع، مصرف در مرحله اسمز از ۸ کیلووات ساعت در متر مکعب در دهه ۱۹۷۰ به ۲٫۳ کیلووات ساعت بر متر مکعب امروزه کاهش یافته است .
مرحله پس از تصفیه در دستگاه آب شیرین کن نیمه صنعتی
روش دیگر برای شیرین کردن آب ، پس تصفیه است. این برای تصفیه آب به دست آمده برای کاهش سختی و قلیایی بودن آن است. در این مرحله اصلاح کلیه پارامترها برای تطبیق آن با مصارف انسانی، آبیاری یا مصارف صنعتی انجام می شود. بسته به نحوه استفاده از آب، این پس تصفیه ممکن است سخت تر باشد یا نباشد.
در نهایت، آب نمک های رد شده با هدف کمترین تأثیر زیست محیطی تخلیه می شوند. دستگاه های اب شیرین کن می توانند اثرات زیست محیطی جدی بر دریاها و سواحل که در آن آب نمک تخلیه می شود داشته باشند.
مزایا و معایب دستگاه آب شیرین کن نیمه صنعتی
مزیت
برخی منابع نشان می دهند که با توجه به انتقال آبرو که در قانون طرح ملی هیدرولوژیکی (PHN) از قبل لغو شده است، این منطقه ۳ درصد از اشغال زمین و ۳ درصد جابجایی زمین را نشان می دهد.
سیستم نمک زدایی ۳۰ درصد کمتر از آنچه که برای انتقال انرژی لازم است مصرف می کند.
از انرژیهای تجدیدپذیر میتوان برای راهاندازی کارخانه نمکزدایی استفاده کرد.
معایب
همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، کارخانه آب شیرین کن معایب خود را نیز دارد:
با استخراج آب دریا ، زباله های شور تولید می شود که به دریا ریخته می شود و به فلور دریایی آسیب می رساند. باید در نظر داشت که بیشتر نمک دوباره به آب ریخته می شود و شوری آب را افزایش می دهد.
سیستم های اسمز معکوس بسیار پیچیده هستند و نیاز به مصرف برق بالایی دارند.
این دستگاه ها عمر محدودی دارند.
آب نمک می تواند به کشاورزی آسیب برساند زیرا برخی از گیاهان به مواد معدنی موجود در آب شیرین شده حساس هستند.
کارهای زیرساختی جدید و پرهزینه باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند تا آب شیرین شده به مناطق مورد نیاز منتقل شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.