به دلیل اینکه تمام دنیا با مشکل کمبود آب مواجه است تنها کاری که می توان برای رفع این مشکل کرد این است که آب های موجود را تصفیه و قابل مصرف کنیم. برای این کار دستگاه های به نام تصفیه آب یا همان آب شیرین کن استفاده می کنیم. این دستگاه ها انواع مختلفی دارند که در ادامه به شرح آن می پردایم.
انواع دستگاه آب شیرین کن:
برای کسب اطلاعات بیشتر از قیمت محصولات آب شیرین کن و مشاوره گرفتن برای خرید بهتر با شماره کارشناسان ما با
دفتر تهران ۲۶۷۶۰۱۶۹-۰۲۱ و ۲۶۷۶۰۱۷۷-۰۲۱
دفتر کرج ۳۴۴۲۲۴۳۴-۰۲۶ و ۳۴۴۷۴۳۷۳-۰۲۶
تماس حاصل نمایید.
عملکرد آبشیرین کن های صنعتی و نیمه صنعتی با فرایندهای مختلفی انجام می شود که این فرایند ها عبارتند از:
- فرایند غشایی
- فرایند تقطیری
- فرایند فیزیکی
- فرایند غشایی
نام دیگر این فرایند ، سیستمRO یا همان اسمز معکوس می باشد. این روش پرکاربردترین و کم هزینه ترین روش نسبت به فرایندهای دیگر می باشد. دلیل اسم گذاری فرایند غشایی به این دلیل است که در این روش از یک غشا به نام غشای نیمه تراوا استفاده می شود. که این غشا به صورت ورقه ای بسیار نازک می باشد و فقط به مولکول های آب اجازه می دهد که از آن عبور کنند. و سایر املاح و ذرات معلق موجود در آب در پشت غشا جمع می شوند.
آب چیست؟
آب یک نوع مولکولی می باشد که بسیار قطبی است. با جدا شدن مولکول های آب از هم بار الکتریکی ای با شدت بسیار قوی ایجاد می شود.وقتی که یک اتم اکسیژن و دو اتم هیدروژن با همدیگر ترکیب شوند مولکول آب را به وجود می آورند. هیدروژن ها به صورت مجزا الکترون خود را با آن یک اتم اکسیژن در میان می گذارند.
زمانی که این کار صورت می گیرد از لحاظ انرژی اتم هیدروژن پایدارتر می شود. و برعکس هم به همین صورت می باشد زمانی که اکسیژن از دو اتم هیدروژن الکترون می گیرد در حالت پایدارتری قرار میگیرد.
اسمز معکوس در دستگاه آب شیرین کن صنعتی چیست؟
اسمز نوعی فرایند طبیعی می باشد که محلول از سمت رقیق به سمت غلیظ تمایل دارد. در سیستم اسمز معکوس این فرایند برعکس می شود یعنی محلول از سمت غلیظ به رقیق می رود. و در زمانی که محلول از سمت محلول غلیظ به سمت محلول رقیق می آید از غشای نیمه تراوا عبور می کند و املاح و ذرات موجود در اب در پشت غشا جمع می شوند.
غشای نیمه تراوا غشایی آب دوست می باشد این به آن معنی می باشد که مولکول های آب به ساختمان شیمیایی غشا جذب می شوند.
سیستم RO یک سیستمی است که در آن فرایند جداسازی فیزیکی صورت می گیرد که در این سیستم آب به دو دسته آب تصفیه شده و پساب تقسیم می شوند.
زمانی که در دستگاه آب شیرین کن صنعتی با سیستم RO فشار مابین محلول های رقیق و غلیظ یکنواخت شود باید توسط پمپ های فشار قوی فشاری را که شدت آن از فشار اسمزی بیشتر باشد به یکی از محلول ها وارد کنیم تا مجددا اختلاف فشاری به وجود بیاید و آب از غشا عبور کند و تصفیه شود.
فشار اسمزی چیست؟
اسمز همانطور که در بالا اشاره کردیم یک پدیده طبیعی می باشد که در فرایندهای مختلف بیولوژیکی اتفاق می افتد. جداره های سلول، به دیگر سلول های مغذی اجازه عبور می دهند و دیگر مواد را از خود دفع می کند.
در این حالت جداره های سلول مانند غشای نیمه تراوا عمل می کنند.
اختلافی که در دو محلول غلیظ و رقیق وجود دارد سبب به وجود آمدن اختلاف فشار خالص مابین محلول دو طرف غشا نیمه تراوا می شود. نام این اختلاف فشار ، فشار اسمزی می باشد.

آب شیرین کن صنعتی
این دستگاه نخستین بار در سال ۱۷۴۸ میلادی به وجود آمد که مخترع آن شخصی به نام آنتونی نولت بود. وقتی این دستگاه را اختراع کردند تا مدت های زیادی حدودا ۲۰۰ سال فقط و فقط در مقیاس های آزمایشگاهی از آن استفاده می کردند. که بعد ها در سال ۱۹۴۹ دانشگاهی در لس آنجلس به نام کالیفرنیا از این دستگاه به جهت تصفیه آب شور در یا استفاده کرد.
محقق های دانشگاه فلورایدا به همراه دانشگاه کلیفرنیا از این روش استفاده کردند و آب آشامیدنی را به وجود آوردند.
این کار با مشکلاتی نظیر سرعت خیلی کم و همچنین هزینه گزاف انجام می شد تا اینکه محققان دانشگاه کلیفرنیا و سازمان تحقیقاتی ملی کشور کانادا دستگاه آب شیرین کن با سیستم RO را در اندازه های تجاری و بزرگ ساختند که این دستگاه را دستگاه آب شیرینکن صنعتی می نامند.
تجهیزات دستگاه آب شیرین کن صنعتی
پیش تصفیه
در این قسمت فیلترهایی نظیر میکرونی(که همان کارتریج می باشد) ، فیلتر کربنی ، فیلتر شنی
غشا نیمه تراوا
از اصلی ترین بخش تصفیه آب که فرایند اسمز در آن رخ می دهد،غشاهای نیمه تراوا در فیلترهای ممبرین است که با اختلاف فشار اسمزی در روند تصفیه آب رابطه مستقیم دارد. از این لحاظ که هرچه اختلاف فشار اسمزی در دو طرف غشا بیشتر باشد نیاز به فشار پمپ بیشتری داریم تا بتوانیم روند حرکت جریان آب را از مسیر غشاهای نیمه تراوا تغییر داد.

تزریق آنتی اسکالانت
این مرحله در برگیرنده مخزن و پمپ تزریق می باشد. تزریق مواد آنتی اسکالانت در سیستم های آبشیرین کن به روش اسمز معکوس از مهمترین فرایندهای نگهداری فیلترهای ممبرین است. مشخصات و درصدهای مواد شیمیایی تشکیل دهنده در محلول آنتی اسکالانت نسبت به آنالیز آب ورودی به سیستم آب شیرین کن به روش اسمز معکوس سنجیده می شود تا از تشکیل رسوب ها بر روی سطوح غشاهای نیمه تراوا در روند تصفیه آب جلوگیری کند.
تزریق اسید و سود
این مرحله در برگیرنده مخزن و پمپ تزریق می باشد.
شاسی استقرار
تابلو برق
این قسمت در برگیرنده مدار فرما و توزیع قدرت می باشد.
سیستم CIP
از دستگاه های آب شیرین صنعتی به جهت شیرین سازی اب های چاه، آب های سطحی ، آب های دریا و آب های لب شور استفاده می کنند که هر کدام از این آب ها دارای ویژگی های به خصوصی می باشند که عبارتند از:
ویژگی آب چاه قبل از ورود به دستگاه آب شیرین کن
- در این آب ها ذرات معلق در اندازه کمی موجود می باشد.
- امکان دارد ذرات شنی داخل آن باشد.
- مواد آلی موجود در این آب ها بسیار کم می باشد.
- آهن و منگنز در این آب ها وجود دارد به همین دلیل اگر در برخورد با اتمسفر قرار بگیرد اکسید می شود و ذراتی در رنگ قهوه و زرد در آن دیده می شود.
- در آب های چاه دی اکسید کربن وجود دارد و همچنین PH موجود در آن حدود ۹/۷ – ۹/۶ میباشد.
- آب های چاهی که دارای عمق زیادی می باشند غالبا میکروب ها و سایر میکروارگانیسم ها در آن ها دیده نمی شود. و اگر عمق این آب ها کم باشد در آن میکروب ها وجود دارند.
- املاح موجود در این آب ها در اندازه های زیادی می باشد. بیشترین محلولی که در این نوع اب ها وجود دارد بی کربنات کلسیم می باشد.
- سختی در این آب ها وجود دارد ولی به صورت موقتی می باشند.

ویژگی آب های سطحی قبل از ورود به دستگاه آب شیرین کن
- این آب ها زلال نیستند.
- PH این آب ها حدود ۸-۷ می باشد.
- میزان مواد آلی که در این آب ها وجود دارد کاملا بستگی به موقعیت مکانی آب های سطحی دارد زیرا در هر مکان میزان مواد آلی متفاوت می باشد به این دلیل که امکان دارد در برگیرنده نفت، فلزهای سنگین، روغن و دترجنت ها باشند.
- در این آب ها میکروارگانیسم وجود دارد.
- آمونیاک ، نیترات و فنل در این آب ها در میزان بسیاری وجود دارند.
- در صورتی که آبهای سطحی از آب های کشاورزی به وجود بیایند فسفات و نیترات در آن ها به وفور وجود دارد، مخصوصا در جاهایی که کود شیمیایی به کار میبرند.

ویژگی آب های شور قبل از ورود به دستگاه آب شیرین کن
- املاح موجود در این آب ها خیلی زیاد می باشد و غالبا زیاد تر ۱۰۰۰ppm میباشد.
- یون های کلر و سدیم در این آب ها بسیار غلیظ می باشد و غالبا زیاد تر از۵۰۰ ppm می باشد.

آب شور, ویژگی آب شور, تصفیه آب شور
ناخالصی آب
آب ماده ای است که در طبیعت خیلی از مواد در آن حل می شوند به همین دلیل آب موجود در طبیعت خالص نمی باشد.
وقتی بر اثر گرما آب های سطحی تبخیر می شوند و صورت ابر به وجود می آیند و دوباره می بارند مواردی مانند اکسیژن، گرد و خاک ، دی اکسید کربن و سایر گاز ها در آن حل می شوند.
زمانی که آب به داخل زمین نفوذ می کند خیلی از ذرات معلق موجود در آن و میکروب ها از بین می روند و به جای این میکروب ها موادی که در داخل زمین هستند را به خود جذب می کند.
ناخالصی های موجود در آب قبل از ورود به دستگاه آب شیرین کن عبارتند از:
- کلوئیدی و یا ذرات معلق
- گازی
- یونی که شامل نمک های محلول می شود.
۱) کلوئیدی و یا ذرات معلق
این نوع ناخالصی شامل گل و لای، مواد ریز کلوئیدی، روغن، باکتری و جلبک می باشد.
هر آبی چه دریا و چه اقیانوس که به جهت تغذیه خود از فسفر و نیتروژن استفاده کند و انرژی خود را از نور خورشید بگیرد جلبک در آن رشد می کند، بنابراین برای زدودن این ناخالصی ها از آب نیاز به دستگاه آب شیرینکن داریم.
۲) گازی
گاز ها عبارتند از دی اکسید کربن، متان، هیدروژن سولفوره و اکسیژن و… که این گاز ها برای حل شدن در آب پیرو فشار جزئی و دما آن گاز می باشد.
باکتری ها از عوامل تاثیرگذار بر میزان گاز در آب می باشند.
به این صورت که وقتی باکتری های از نوع هوازی اکسیژن را مصرف می کنند باعث می شوند که اکسیژن موجود در اب کاهش یابد.
اما باکتری های غیرهوازی به دلیل اینکه ناخالصی های موجود در اب را مصرف می کنند گازهایی نظیر آمونیاک، متان، هیدروژن سولفوره را به داخل آب اضافه می کنند. پس دلیل وجود این گاز ها باکتری های غیرهوازی می باشد. بودن این گازها در آب علامت آلوده شدن آب به مواد آلی که در حال فاسد شدن می باشد و یا فاضلاب های صنایع شیمیایی است.
در آب وجود گاز اکسیژن همراه با هیدوژن سولفوره ممکن نیست به این دلیل که وجود این دو گاز در کنار هم باعث می شود که با هم ترکیب شوند و یون سولفات و یا گوگرد را ایجاد کنند. بنابراین برای از بین بردن این ناخالصی ها از آب به دستگاه آبشیرین کن نیاز داریم.
آب شیرین کن های صنعتی کاربردهای بسیاری را دارند که یکی از مهمترین این کاربردها در صنعت کشاورزی می باشد. زمانی که آب دارای شوری باشد باعث صدمه رسیدن به محصولات زمین های کشاورزی و مزارع می شود .بنابراین باید این آب ها تصفیه شوند و سپس مورد استفاده قرار گیرند. بهترین دستگاه برای تصفیه کردن آب دستگاه آب شیرین کن به روش اسمر معکوس می باشد این روش همان فرایند غشایی است که در بالا به شرح آن پرداختیم.
این دستگاه کاربردهای زیادی در صنایع مختلف همچون گلخانه ها، کارخانه جات تولید آب معدنی و انواع نوشیدنی ها، تصفیه کردن آب های چاه، آب های سطحی و…. را دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر از قیمت محصولات آب شیرین کن و مشاوره گرفتن برای خرید بهتر با شماره
۲۶۷۶۰۱۶۹-۰۲۱ و ۲۶۷۶۰۱۷۷-۰۲۱
دفتر کرج
۳۴۴۲۲۴۳۴-۰۲۶ و ۳۴۴۷۴۳۷۳-۰۲۶
تماس حاصل نمایید.
15 Comments
[…] هر دستگاه آب شیرین کن به روش اسمز معکوس ( RO ) پیشنهاد […]
سپاس از لطف شما
[…] دستگاه های آب شیرین کن نیمه صنعتی در رستوران ، آزمایشگاه ها، بخش پیش تصفیه […]
[…] دستگاه های آب شیرین کن صنعتی با هم متفاوت می باشد و هر دستگاه مخصوص یک حجم و […]
ممنون از لطف شما
[…] های پرشروسل محفظه هایی برای نگهداری فیلتر ممبرین های آب شیرین کن می باشند. فشار کاری این هوزینگ ها (پرشروسل ها) به ترتیب […]
ممنون
[…] آریا عمران ارائه دهنده انواع دستگاه های آب شیرین کن صنعتی و نیمه صنعتی و تجهیزات این دستگاه ها در سراسر […]
ممنون
با سلام
ممنون از مقاله خوبتون
خواهش میکنم
سلام ما از شرکت شما خرید کردیم و همه چی عالی بود خیلی ممنون
خواهش میکنم خوشحالیم از رضایت شما عزیزان
[…] و محصولات زمین می شود پس بنابراین یکی از کاربردهای آب شیرین کن های صنعتی و نیمه صنعتی در تصفیه آب مصرفی زمین های […]
خیلی ممنون از لطف شما