عملکرد تصفیه فاضلاب شهری | سختی گیر رزینی | آریا عمران

اصول تصفیه فاضلاب شهری: وضعیت آب تحت تأثیر پساب های خانگی با بسیاری از انواع مواد شیمیایی خانگی و فاضلاب شرکت های صنعتی است. آب های زیرزمینی با ناخالصی های شیمیایی که به طور گسترده در کشاورزی و آب های طوفان استفاده می شود، آلوده به سوخت و روان کننده ها و همچنین بسیاری از عوامل دیگر آلوده می شوند.

لازم به یادآوری است که پتانسیل احیای طبیعت بی حد و حصر نیست و بنابراین حتی ساکنان مناطق پر آب نی در آینده نزدیک در خطر کمبود قابل توجه آب آشامیدنی هستند. همه باید در مورد استفاده منطقی از آب آشامیدنی نه تنها برای صرفه جویی در هزینه های آب و برق، بلکه برای حفظ آب شیرین کره زمین فکر کنند.

اصول تصفیه فاضلاب شهری | سختی گیر رزینی | آریا عمران

اگر تصفیه فاضلاب شهری را با کیفیت بالا انجام ندهند، محیط آلوده منجر به تعدادی مشکلات می شود: فاضلاب های شهری حاوی آلاینده های آلی، تخم کرم و میکرو فلور بیماری زا است.

در صورت تماس با آب آشامیدنی، مواد آلی با منشاء حیوانی می توانند باعث شیوع بیماری های عفونی در انسان شوند.

فاضلاب تصفیه نشده از شرکت های صنعتی نیز بر رنگ، بو و طعم آب تأثیر می گذارد و تعادل اسید و باز محیط را مختل می کند.

روش های تصفیه فاضلاب شهری

روش های زیادی برای تصفیه فاضلاب و انواع مختلف طبقه بندی آنها وجود دارد. در میان روش های رایج می توان به تصفیه مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی اشاره کرد.

هر یک از آنها شامل چندین مرحله و زیرمجموعه است. استفاده از یک روش یا روش خاص برای تصفیه آب بسته به وضعیت فیزیکی، ترکیب و غلظت آلاینده ها تعیین می شود.

هنگام مصرف آب برای نیازهای خانگی، تصفیه در کارخانه های تصفیه آب انجام می شود. انتخاب روش ها و روش های تصفیه به کیفیت آب و هدف آن بستگی دارد.

قبل از آبرسانی به سیستم آبرسانی، آن را شفاف می کنند، یعنی ذرات کلوئیدی معلق را از آن جدا می کنند، ضد عفونی و رنگ زدایی می کنند و در صورت لزوم – نرم،

گاز زدایی، بو زدایی و ضد عفونی می شوند. زلال شدن آب به دلیل ته نشین شدن، فیلتراسیون و انعقاد است.

اصول تصفیه فاضلاب شهری | سختی گیر رزینی | آریا عمران

سختی گیر

گندزدایی آب چیست؟

گندزدایی  آب از طریق اثر کلر مایع، آهک کلردار یا ازن صورت می گیرد. همراه با ضد عفونی تحت اثر این ترکیبات، تغییر رنگ آب رخ می دهد.

نرم شدن آب به دلیل اثر آهک بر روی نمک های کلسیم و منیزیم اضافی است. این روش معرف ( عبور آب از فیلترهای تبادل یونی به روش تبادل کاتیونی نرم شدن آب ) نامیده می شود.

کاهش محتوای آهن در آب با هوادهی – غنی سازی آب با هوا به دست می آید، در نتیجه اکس یژن موجود در هوا در نمک های آب آهن آهن (Fe2 +) به سه ظرفیتی (Fe3 +) اکسید می شود.

گاززدایی با هوادهی و فیلتر کردن آب از طریق لایه ای از اکسید آمونیوم فعال انجام می شود.

این روش متان گوگرد، فلوئور اضافی، دی اکسید کربن و سایر گازها را از آب تولید می کند.

انتشار موادی که به آن طعم و بوی خاصی می دهد (گاز زدایی) با کمک کربن فعال، ازن، دی اکسید کلر یا پرمنگنات پتاسیم انجام می شود.

تصفیه فاضلاب شهری به تاسیسات و واحدهای تصفیه خاصی نیاز دارد که آلاینده ها را جداسازی، ضدعفونی یا خنثی کنند.

فاضلاب خانگی به صورت مکانیکی و بیولوژیکی تصفیه می شود. فاضلاب صنعتی همراه با فاضلاب خانگی تصفیه می شود،

اما اگر غلظت آلاینده ها بیش از حد مجاز باشد یا فاضلاب حاوی مواد بسیار سمی باشد، این گونه آب در تصفیه خانه های شرکت ها،

موسسات مربوطه پیش تصفیه شده و تنها پس از آن به تاسیسات تصفیه عمومی تخلیه می شود. قبل از تخلیه فاضلاب تصفیه شده به مخازن، آنها باید ضد عفونی شوند.

تصفیه مکانیکی فاضلاب

تصفیه مکانیکی برای حذف مواد نامحلول از فاضلاب استفاده می شود. با روش هایی مانند فیلتراسیون، ته نشینی، فیلتراسیون و سانتریفیوژ ارائه می شود.

تصفیه فاضلاب حفظ بخش های نسبتاً بزرگی از آلودگی را تضمین می کند که اندازه آن بیش از ۱۵-۲۰ میلی متر است. از فیلتراسیون آب برای به دام انداختن

کوچکترین ذرات نامحلول آلاینده ها که در حالت معلق هستند استفاده می شود. برای این منظور از فیلترهای شنی-شنی یا شبکه های مخصوص استفاده می شود.

تصفیه فاضلاب از ناخالصی های مکانیکی نیز با استفاده از هیدروسیکلون انجام می شود – واحدی که ذرات معلق آلاینده ها (سانتریفیوژ)

را در طول چرخش مخزن آب به دلیل عمل نیروهای گریز از مرکز از آب حذف می کند. به منظور تشدید فرآیند تصفیه مکانیکی فاضلاب های خانگی،

آنها را هوادهی می کنند و یا هوادهی را با ته نشین شدن در زلال ساز یا بیوکاگولاتور ترکیب می کنند.

روش فیزیکی و مکانیکی تصفیه فاضلاب

روش فیزیکی و مکانیکی بسته به اینکه کدام روش تصفیه غالب باشد به شیمیایی، فیزیکوشیمیایی و بیوشیمیایی تقسیم می شود.

در طی تصفیه شیمیایی، معرف های شیمیایی به فاضلاب اضافه می شود که به دلیل واکنش با آلاینده ها، به رسوب یا تبخیر دومی کمک می کند.

تصفیه شیمیایی شامل انعقاد و خنثی سازی است. انعقاد فرآیند افزودن مواد منعقد کننده به فاضلاب است که باعث آزاد شدن سریع مواد نامحلول

و نیمه محلول می شود که در طول ته نشین شدن رسوب نمی کنند. انعقاد باعث ته نشین شدن تدریجی ذرات پراکنده و جدا شدن آنها از محلول به صورت رسوب می شود.

این فرآیند رسوب گذاری نامیده می شود. خنثی سازی – واکنشی که منجر به از بین رفتن خواص اسیدی محلول با مواد قلیایی و قلیایی – با اسیدها می شود.

روش های فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی تصفیه آب به دو گروه احیا کننده و مخرب تقسیم می شوند. اولی امکان استخراج و دفع عناصر و مواد با ارزش از فاضلاب را فراهم می کند.

روش های مخرب شامل از بین بردن آلاینده ها یا دفع آنها است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *