اصول فناوری دستگاه آب شیرین کن: دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس زمانی استفاده میشوند که تقاضای مداوم برای آب خالص با حداقل استفاده از مواد شیمیایی، حداقل حجم و هزینه کم برای کمک و نگهداری وجود داشته باشد. این فرآیند ترجیحاً برای تولید آب آشامیدنی و صنعتی حاصل از چاه، دریا و آب شور، آب برای صنعت در بخشهای عمرانی، عمومی و خصوصی، آب غذایی برای کارخانههای تقطیر (در صنعت داروسازی) مناسب است کاربردهای بیشتری در صنایع آرایشی و بهداشتی و همودیالیز (کلیه مصنوعی) نیز برای دستگاه آب شیرین کن یافت می شود در حالی که یک بخش خاص نمک زدایی از آب دریا است.
اصول فناوری دستگاه آب شیرین کن | فیلتر میکرونی | آریاعمران
«طیف فیلتراسیون» نشان میدهد که چگونه فناوری جداسازی غشایی میتواند مواد بسیار کوچک (یونها، مولکولها) را که اندازه آنها در آنگستروم (ده میلیاردم متر) قابل اندازهگیری است، حذف کند.
درجه فیلتراسیون به ترکیبی از اندازه منافذ غشا و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی سیال مورد درمان بستگی دارد. فیلتراسیون غشایی را می توان به چهار دسته زیر تقسیم کرد:
- – میکروفیلتراسیون (MC)
- – اولترافیلتراسیون (UF)
- – نانوفیلتراسیون (NF)
- – اسمز معکوس یا هایپرفیلتراسیون (RO)
نانوفیلتراسیون و اسمز معکوس نیز به عنوان فیلتراسیون مماسی تعریف می شوند و بخشی از مایع تصفیه شده باید به تخلیه منتقل شود تا از تجمع نمک های باقی مانده بر روی غشاها جلوگیری شود.
اصل میکروفیلتراسیون و اولترافیلتراسیون بسیار شبیه به هم هستند و در واقع جداسازی فیزیکی و در نتیجه درمان فیزیکی را انجام می دهند و از نظر اندازه منافذ با یکدیگر تفاوت اساسی دارند. توانایی حفظ جامدات محلول، کدورت و میکروارگانیسمها، باکتریها و ویروسها به اندازه فیزیکی منافذ غشا بستگی دارد که مواد ناخواسته را به طور انتخابی و با توجه به ابعاد فیزیکی آنها حذف میکند.
فیلتراسیون بر روی غشاهای با اندازه منافذ بین ۰٫۱ – ۱۰ میکرو تعریف شده است. این غشاها به دلیل ویژگی ویروسهایی که به راحتی میتوانند خود را به بیوفیلم باکتریایی باقیمانده بچسبند، میتوانند تمام باکتریها و بهطور غیرمستقیم بخشی از هر گونه آلودگی ویروسی را حذف کنند، حتی اگر ویروسها کوچکتر از منافذ باشند.
کاربرد دستگاه آب شیرین کن
در زیر برخی از کاربردهای رایج دستگاه آب شیرین کن را برای شما بیان میکنیم:
- – استریل کردن سرد نوشیدنی ها و محصولات دارویی
- – تمیز کردن آب میوه، انواع نوشیدنی های صنعتی
- – جداسازی باکتری ها از آب (تصفیه بیولوژیکی فاضلاب)
- – جداسازی امولسیون های روغن / آب
- – پیش تصفیه آب برای نانو فیلتراسیون یا اسمز معکوس
- لبنی (شیر، پنیر، جداسازی لاکتوز)
- غذایی (جداسازی پروتئین)
- فلزی (جداسازی امولسیون روغن / آب، تصفیه رنگ)
- صنعت نساجی
آشنایی با دستگاه و روش آب شیرین کن اسمز معکوس
اصل اسمز در اوایل سال ۱۹۰۱ توسط برنده جایزه نوبل “ژاکوبوس هندریکوس ون تهوف” کشف شد.
این یک ویژگی معمولی نمک های معدنی است، آنها مایعات را جذب می کنند و بر فشار اتمسفر ، حتی از طریق غشاهای نیمه تراوا غلبه می کنند.
این اصل فیزیکی است که طبق آن سلول های بدن ما می توانند به درستی خود را تغذیه کنند. در واقع، آنها با یک غشای نیمه تراوا
پوشیده شده اند که به آنها اجازه می دهد تا آنچه را که مورد نیاز است (غذا و نمک های معدنی) فیلتر کرده و مواد استفاده نشده را دفع کنند.
در طبیعت اسمز زمانی اتفاق می افتد که دو محلول با غلظت های مختلف نمک توسط یک سد نیمه تراوا از هم جدا شوند.
محلول رقیق تر از غشاء عبور می کند تا محلول نمک بیشتری رقیق شود. با معکوس کردن این روش، اسمز معکوس به دست می آید:
با وارد کردن فشار به محلول نمکی بر روی یک غشاء، آب خالص از طرف دیگر عبور می کند. ناخالصی های موجود در محلول
به دلیل اندازه آنها قادر به عبور از ریز منافذ غشا نیستند. با این سیستم آب خالص به دست می آید. اسمز معکوس (RO)
انتخاب نهایی برای از بین بردن هر گونه آلودگی نیست، اما ارزان ترین روش حذف ۹۵-۹۹٪ از همه آلاینده ها در آب است.
غشا RO
در واقع، غشاهای RO قادر به حذف تمام ذرات، میکروارگانیسم ها و مواد آلی با وزن مولکولی بیشتر از ۱۰۰ دالتون
(از جمله پیروژن ها) با مکانیسم غربال مولکولی هستند. اسمز عبارت است از جریان آب از طریق یک غشای نیمه تراوا
از محلول رقیق تر به محلول غلیظ تر تا زمانی که به تعادل برسد. از طرف دیگر، اسمز معکوس عبارت است از اعمال فشار
به محلول غلیظ تر، به منظور مقابله با فشار اسمزی معمولی، به دست آوردن عبور آب خالص از محلول غلیظ تر، که می تواند
در پایین دست غشاء به عنوان یک تراوش جمع آوری شود. سیستم Ro یک فرآیند حذف یون را انجام می دهد که به موجب
آن تنها حلال آب می تواند از غشای نیمه تراوا عبور کند. در حالی که تقریباً تمام مولکول های محلول – از جمله نمک ها و قندها – حفظ می شوند.
این غشای نیمه تراوا نمک ها (یون ها) را به عنوان تابعی از بار دفع می کند: هرچه بار بیشتر باشد، درصد دفع بیشتر است. در هر صورت، یون های
چند ظرفیتی بیش از ۹۹٪ دفع می شوند، در حالی که یون های یک ظرفیتی، مانند سدیم، برای ۹۵٪ رد می شوند. معمولاً در غشاهای
آب آشامیدنی در غشاهای استات سلولز یا پلی آمید در پیکربندی “الیاف توخالی” استفاده می شود.غشاهای RO باید با مواد اعلام شده
برای مصارف شرب ساخته شوند و علاوه بر این، چسب های استفاده شده در ساخت آنها نباید آلاینده ها را آزاد کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.