انواع فیلتراسیون ممبران: فیلتر ممبران  یک روش جداسازی فیزیکی است،

که امکان جداسازی مولکول ها با اندازه ها و ویژگی های مختلف را فراهم می کند.

نیروی محرکه اختلاف فشار بین دو طرف یک غشاء خاص است.

فناوری غشاء و فرآیندهای غشایی هزینه های کلی تولید را کاهش می دهد و در عین حال کیفیت محصول را بهبود می بخشد.

انواع فیلتراسیون ممبران | قیمت سختی گیر رزینی | آریا عمران

فیلتراسیون ممبران چگونه کار می کند؟

در تعریف ساده، فیلتر ممبران عبارت است از عبور جریان از یک سیستم غشایی که آن را به دو جریان : نفوذ و احتباس  تقسیم می کند.

غشایی که آنها را از هم جدا می کند یک مانع فیزیکی با ویژگی های بسیار خاص است

که به این معنی است که فقط مواد انتخاب شده خاصی در جریان می توانند از آن عبور کنند.

مسیر جریان

منافذ این ماده غشایی آنقدر کوچک است که بر حسب آنگستروم (۱۰-۱۰ متر) اندازه گیری می شود.

فشار لازم است تا مایع از آنها عبور کند.

در واقع، منافذ غشاهای مورد استفاده در نانوفیلتراسیون و اسمز معکوس به قدری ریز هستند

که حتی با میکروسکوپ الکترونی روبشی نیز قابل مشاهده نیستند.

فیلتر ممبرینانواع فیلتراسیون ممبران | قیمت سختی گیر رزینی | آریا عمران

انواع فیلتراسیون ممبران

چهار نوع غشا به طور کلی پذیرفته شده است. آنها بر اساس اندازه موادی که از مایع ورودی جدا می کنند تعریف می شوند.

به ترتیب اندازه منافذ آنها (از کوچکترین به بزرگ)، غشاهای اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون،

اولترافیلتراسیون و میکروفیلتراسیون وجود دارد. اسمز معکوس از غشایی با کوچکترین منافذ ممکن در جداسازی مایعات استفاده می کند.

در اصل تنها ماده ای که می تواند از این غشاء عبور کند آب است.

نانوفیلتراسیون اجازه عبور یون‌های کوچک (مثلاً مواد معدنی) را می‌دهد

و هم یون‌های بزرگ‌تر و هم اکثر اجزای آلی (مانند باکتری‌ها، هاگ‌ها، چربی‌ها، پروتئین‌ها، صمغ‌ها و قندها) را مسدود می‌کند.

نانوفیلتراسیون به اندازه اسمز معکوس یک فرآیند جداسازی سختگیرانه نیست، زیرا از غشاهایی با منافذ کمی بزرگتر استفاده می کند.

در اولترافیلتراسیون از غشاهایی با منافذ بزرگتر و فشار نسبتا کم استفاده می شود.

غشاء اجازه عبور نمک ها، قندها، اسیدهای آلی و پپتیدهای کوچک را می دهد، اما پروتئین ها، چربی ها و پلی ساکاریدها را نمی دهد.

در میکروفیلتراسیون تنها موادی که اجازه عبور ندارند معمولاً جامدات معلق، باکتری ها و گلبول های چربی هستند.

فیلتراسیون ممبران می تواند متقاطع  یا مماسی باشد.

سختی گیر

فیلتراسیون مماسی مزایای قابل توجهی را در مقایسه با متقاطع ارائه می دهد.

از آنجایی که فیلتر به طور مداوم از غشاء عبور می کند، کمک فیلتری وجود ندارد که بتواند باعث انسداد یا جریان ناهموار شود.

به این ترتیب، یک فرآیند فیلتراسیون مداوم و خودکار انجام می شود

که امکان دستیابی به محصولی با کیفیت ثابت و قابل کنترل را فراهم می کند.

هیچ کمکی فیلتر مورد نیاز نیست و غشاها عمر طولانی دارند.

تقریباً تمام فیلتراسیون ممبران  صنعتی از نوع مماسی است،

یعنی مایع فیلتر شده به موازات غشا، با سرعت بالا و تحت فشار جریان می یابد.

آب شیرین کن

 مزایای فیلتر ممبران

فیلتراسیون ممبران هنگامی که در کاربردهای صنعتی که قابلیت اطمینان،

ثبات و هزینه‌های جاری بسیار مهم هستند، استفاده می‌شود، مزایای مهمی را ارائه می‌دهد.

هزینه تولید کمتر به طور کلی

سیستم های فیلتراسیون ممبران معمولاً نسبت به بسیاری از فناوری های جایگزین دیگر ارزان تر هستند.

هزینه های نصب و راه اندازی به عنوان هزینه های انرژی پایین تر است.

فیلتراسیون غشایی به مراحل پردازش کمتری نیاز دارد و هم درجه خلوص بالاتر و هم نتیجه کلی بهتری را ممکن می‌سازد.

انعطاف پذیری بالا

فیلتراسیون غشایی را می توان برای محصولات غذایی با درجه های ویسکوزیته مختلف استفاده کرد،

مانند محصولات بسیار ویسکوزیته که در غیر این صورت فیلتر کردن آنها دشوار است.

امکان انتخاب از میان طیف وسیعی از محصولات فیلتراسیون غشایی نیز به یافتن بهترین راه حل ممکن برای هر کاربرد خاص کمک می کند.

محصول نهایی با کیفیت بالا

فیلتراسیون ممبران  یک فناوری تمیز است. فرآیند جداسازی فقط بر اساس اندازه مولکولی انجام می شود

که استفاده از مواد افزودنی را غیر ضروری می کند.

نتیجه محصول نهایی با بالاترین کیفیت است که بسیاری از الزامات سختگیرانه مصرف کنندگان و مقامات دولتی را برآورده می کند.

پیکربندی غشایی MBR

فناوری بیوراکتور غشایی یک راه حل آینده برای تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی است.

این شما را قادر می سازد تا بازیابی منابع را به حداکثر برسانید، هزینه ها را به حداقل برسانید

و چشم انداز اقتصاد دایره ای را در عملیات خود پیاده سازی کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *