روند عملکرد آب شیرین کن: فسفات ها با ظرفیت۳ دارای بار منفی بسیار قوی هستند و تمایل به واکنش با کاتیون ها ی چند ظرفیتی دارند. حلالیت فسفات کلسیم در PH خنثی،محدود بوده،حتی درPH بالاتر هم دارای حلالیت کم است. اگر فسفات در آب خوراکRO تا حد محسوسی وجود داشته باشد، تاموقعی که آب اسیدی است، فسفات، تمایل به ته نشین شدن در سیستمRO دارد. این کار با افزایش غلظت فسفات در هنگام عبود آب محصول از غشا اتفاق می افتد و PH آب سیستم باید حین تلغیظ آب افزایش یابد.
روند عملکرد آب شیرین کن | قیمت تصفیه آب | آریاعمران
انتخاب غشا: برای تهیه آب خالص، از غشای سلولزاستات(CA) و پلی امید(PA) استفاده می شود
که این دو، از گروه پلیمرها هستند. نوع سوم غشا،که در سال های اخیر از آن استفاده می شود، پلی سولفان باردار است.
سلولز استات
غشای سلولز استات، اولین بار به صورت حلزونی مورد استفاده قرار گرفت. سلولز استات، کار یکنواخت
ارایه می کند(تحت شرایط عملیاتی مخصوص به خودش)و نسبت به غلظت های زیاد، ولی بدون کلزآزاد
،مقاوم است. انتخاب این نوع غشا در سیستمROتا زمانی بود که هنوز پلی امید در دسترس قرار نگرفته بود.
غشای سلولز استات،یک غشای بدون بار به حساب می آید، بدین معنا که حلقه های انتهایی پلیمر به شدت قطعی نیستند
و این یک مزیت نسبت به سایر غشاها نظیر پلی امید و پلی سولفان باردار است. به طوری که تمایل غشا به گرفتگی سطح
بسیار ناچیز است. در غشای سلولز استات،سطحی که در معرض آب خوراک قرار دارد بسیار نازک و شبیه به یک لایه صاف است
که جرم و یا پوست نامیده می شود. همچنین به نظر می رسد که زبری این لایه به مقاومت سلولز استات در مقابل گرفتکی کمک می کند.
مهمترین فاکتور برای غشای سلولز استات کنترلPH است، غشای سلولز استات با گذشت زمان،
هیدرولیز خواهد شد. در این حالت ، غشا خاصیت دفع نمک را از دست خواهد داد . به سرعت تخریب ،دما و PH بستگی دارد.
جهت کاهش سرعت هیدرولیز غشای سلولز استات،بیشتر سیستم های محتوی این نوع غشا،جهت کاهشPH
از اسید استفاده می کند.PH مطلوب حدود۸/۴است، تنظیمPH به مقدار کمتر از۵/۶، سرعت هیدرولیز سلولز استات(CA)
را به حداقل می رساند به طوری که غشا، حداقل سه سال کارایی خواهد داشت.
ماده اولیه سلولز استات،یک نوع به خصوص از سلولز دی استات استکه پس از مخلوط شدن با سلولز تری استات،
سلولز استات با کیفیت بهتری تولید می شود. این غشای ترکیبی،دبی آب محصول بیشتری داردو مقاومت بیشتری
در مقابل حمله باکتری ها و هیدرولیز از خود نشان می دهد. تقریبا تمام غشاهای سلولز استات که امروزه در ساخت المنت های
ROمورد استفاده قرار می گیرند و به فروشو کلرآمین، مقاوم هستند. در نتیجه غشای سلولز استات برای استفاده
در جاهایی مناسب است که امکان بیوفولینگ(گرفتگی بیولوژیکی)زیاد است(بیوفولینگ، عبارت از گرفتگی است
که براثر رشد مواد بیولوژیکی به وجود می آید)در این موارد، امکان تزریق کلر تا حدPmm1 به آب خوراکRO
و به صورت پیوسته وجود دارد تا بدون اینکه عمر غشا را کاهش دهد، رشد بیولوژیکی کنترل کند.
مشخصات کارایی غشای سلولز استات برای استفاد در اسمز معکوس در محدوده وسیعی قرار دارد
و بستگی به این دارد که چگونه غشا ساخته شده باشد . غشای سلولز استات که به منظور کاربرد
یا دور ریز ساخته شده، در مقایسه با غشایی که به منظور کاربرد با دور ریز کم آب ساخته شده است، جریان آب محصول کمتری تولید می کند.
روند مراحل دستگاه آب شیرین کن
دو نوع از متداولترین غشاهای سلولز استات در حالت استاندارد قابلیت دوریز۹۰/۰ از کلراید کلسیم
و در حالت ماکزیمم قابلیت دور ریز۹۷/۰تا۹۸/۰آن را دارا هستند. غشا با دور ریز بیشتر با تغییر لطافت در اتصال
و با دوام کردن آن قابل ساخت است. بعضی از کارخانه های سازنده غشای سلولز استات ،با روش تمیز کاری سطحی ،
غشا های بلا استفاده را مجددا بازیافت می کنند. به این حالت “جوانگرایی غشا” گفته می شود
تخمین زمانی در مورد اینکه چه مدت، سطح غشا به صورت تمیز باقی خواهند ماندو مقدار آب دور ریز چه میزان خواهد بود،
غیر قابل پیش بینی است.در سیستم های بزرگRO معمولااز غشای سلولز استات زمانی که فشار آب خوراک بین۲۰۰تاPsig400است،
استفاده می شود. اگر فشارPsig200باشد، دبی آب محصول در حدود نصف آن در فشارPsig00 خواهد بود.
در فشارPsig200 غلظت املاح در آب محصول تقریبا دو برابر زمانی است که فشارPsig400 است.
اگر فشار آب خوراکPsig500 باشد، سرعت گرفتگی زیاد خواهد بود، غشای سلولز استات
برای کاربردهایی که فشار آب خوراک آن ها زیاد است ،مناسب نیستند. این نوع غشا برای
نمک زدایی آب دریا مناسب نیست،زیرا فشار باید بین۸۰۰تاPsig1000 باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.