سنسورهای فشار چیست؟
اگر فشاری به میزان یک نیوتون بر سطحی به اندازهی یک متر مربع وارد گردد فشار به وجود آمده برابر با یک نیوتن بر متر مربع است. سنسورهای فشار آب فرایندی دارد که متناسب با نیروی وارد شده واکنش نشان میدهد. اندازهگیری دقیق فشار بهمنظور استفادهی مناسب از سیستم آب شیرین کن بسیار اهمیت دارد. اگر از یک نشانگر مکانیکی استفاده گردد باید دقت آن هر چند یکبار با استفاده از یک نشانگر فشار کالیبره گردد و ارزیابی شود. سنسورهای الکترونیکی فشار در مواقعی که احتیاج به دقت زیاد است مورد بهرهبرداری واقع میشود.
چه بهتر که تا حد امکان از نصب مستقیم سنسورهای فشار بر روی شاهراههای استینلس که لرزش در آنها کم نیست خودداری کنیم. برای کاهش لرزش و تکان زیاد میتوان سنسور فشار آب شیرین کن را جداگانه و با فاصلهای زیاد از لوله نصب و بهمنظور وصل آن به پمپ فشار قوی از یک لولهی ¼ اینچ استینلس استیل یا لولههای نایلونی فشار قوی بهره برد. محل نصب تبدیلکنندهی سیگنال فشار برای محاسبهی دادههای عملیاتی سیستم در سنسورهای فشار از اهمیت زیادی برخوردار است و نباید بلافاصله در پایین دست شیر فشارشکن یا هر مدل محدودکنندهی دیگر در جریان قرار گیرد چون این فاکتورها میتوانند اثر زیادی در مطالعهی دادهها داشته باشند.
طراحی سیستمهای اسمز معکوس برای استفاده در محدودهی پیاچ
سیستمهای اسمز معکوس برای بهرهبرداری در قلمرو پیاچ مخصوصی طراحی گشتهاند. اگر پیاچ بیرون از این محدوده باشد تخریب غشا و یا رسوب گرفتگی آن شروع به نشان دادن خود میکند. بهطور اخص غشای سلولز استات که در خارج از محدودهی پیاچ بین ۳ تا ۷ به هیدرولیز حساس است. نتایج این عمل در اکثر موارد به شکل کاهش دفع نمک خود را ظاهر میکند. اگر آب خوراک آب به سیستم آب شیرین کن اسیدیست، باید از محلول بافر ۷ برای به صفر رساندن دستگاه و از بافر ۴ برای تنظیم دوبارهی آن استفاده کرد.
بررسی مقادیر تیدیاس در هر محفظهی المنت آب شیرین کن
المنتهای سیستم به شکل سری به یکدیگر وصل هستند. بهمنظور محاسبهی تیدیاس هر محفظه المنت بهصورت جداگانه، الزامیست یک نمونه از آب خروجی هر محفظه المنت مورد استفاده و محلول موجود در آن توسط تیدیاس سنج دستی و یا هدایتسنج اندازهگیری شود. برای سنجش مقادیر تیدیاس در سنسورهای فشار بهعنوان مثال باید در یک سیستم اسمز معکوس با آرایش ۴:۲ درصد دفع نمک ناگهان از ۹۳/۴ درصد به ۹۲/۳ کاهش یابد. پس باید تیدیاس هر محفظه المنت اندازهگیری شود
توجه کنید که در اغلب موارد تیدیاس مرحلهی دوم بیش از تیدیاس مرحلهی اول است و این اتفاق طبیعی است. چون آب خوراک مرحلهی دوم از دورریز آب مرحلهی اول پدید میآید. حتی اگر اینطور تلقی شود که هر المنت مرحلهی دوم دارای درصد دفع نمک برابر با المنتهای مرحلهی اول باشد، به دلیل اینکه تیدیاس آب خوراک آب شیرین کن در مرحلهی دوم افزایش پیدا میکند و آب محصول این مرحله در نسبت با مرحلهی اول به تیدیاس بالاتری ختم میشود. برای داشتن یک دستورالعمل مشخص، خوب است که تیدیاس سیستم آب شیرین کن هر محفظهی المنت یک نمودار داشته باشد. وقتی کاهش دفع نمک رخ دهد برای ارزیابی مناسبتر و راحتتر نمودار جدید با دادههای قدیمی مقایسه میشود.
ایزوله کردن محل کاهش دفع نمک در سنسورهای فشار
این امکان وجود دارد که کاهش دفع نمک در تمام سیستم به شکلی یکسان اتفاق بیفتد. در اغلب موارد کاهش میزان دفع نمک محدود به یک المنت و یا محفظه میشود. محل کاهش دفع نمک در آب شیرین کن را میتوان بر مبنای مراحل زیر ایزوله کرد.
مقادیر تیدیاس آب محصول آب شیرین کن هر محفظه بهصورت مجزا بررسی گردد
از سنسور موجود در محفظه بهرهبرداری و استفاده شود (در سیستمهای حلزونی)
هر یک از المنتها به شکلی جداگانه مورد استفاده واقع شود.
تاثیر تغییر دمای آب خوراک بر مقدار دفع نمک در سنسورهای فشار
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.