سیستم اسمز معکوس چیست: در فصل زمستان دمای منابع آب های سطحی ، به طور قتبل ملاحظه ای کاهش می یابد . نتیجه این کار ، تغییر اساسی در دبی آب محصول سیستم اسمز معکوس است . به منور ثابت نگه داشتن دبی آب محصول ، بعضی اوقات آب خوراک به سیستم اسمز معکوس باید گرم شود . ( ضرایب تصحیح دما در ضمیمه نوشته شده اند . ) همچنین به خاطر این که فرایندهای خاص دمای آب باید ثابت باشد . آب خوراک اسمز معکوس باید گرم شود .
سیستم اسمز معکوس چیست | آب شیرین کن صنعتی | آریاعمران
در ادامه مطلب قبل
در بسیاری از موارد ، آبی که مورد نیاز فرایند سیستم است ، لازم نیست که گرم شود ، مخصوصا اگر طراحی سیستم اسمز معکوس بیش از حد مورد نیاز باشد .
در این گونه موارد ، پیشنهاد می شود که مبدل های حرارتی (یا هر سیستم و مکانیزم گرم کننده دیگری ) مورد استفاده قرار نگیرد .
ویژگ های آب خوراک
دلایل متعدد وجود دارد که اگر آب محصول گرم مورد نیاز نیست ، آب خوراک به هیچ عنوان نباید گرم شود .
آب گر تر اغلب موجب فعالیت بیولوژیکی بیشتری می شود ، مخصوصا اگر هیچ نوع بایوسایدی در سیستم وجود نداشته باشد .
در دمای بالا تعداد باکتری ها به سرعت افزایش می یابد همچنین افزایش بی رویه دمای آب محصوص موجب فرسودگی سریع تر غشا ها خواهد شد .
اگر سیستم اسمز معکوس در سرویس نباشد ، باکتری ها سریع تر رشد خواهند نمود .
پتانسیل تشکیل رسوب کربنات و سولفات در آب گرم ، بیشتر است . همچنین اگر آب خوراک گرم تر شود ، دبی آب محصول بیشتر خواهد شد
و متعاقب آن، تاثیرات پلاریزاسیون غلظت در سطح غشا افزایش پیدا می کند . از نتایج ناخوشاینددیگر ،
افزایش دبی آب محصول ( به شرط ثابت بودن دبی آب خوراک ) ، افزایش تشکیل رسوب و افزایش گرفتگی غشا توسط جامدات معلق است .
معمولا بهره برداری از سیستم اسمز معکوس در دمای پایین تر ؛ موجب کاهش هزینه تعمیر و نگهداری آن می شود .
اگر دبی آب محصوص بیش از حد تعیین شده کاهش یابد . لازمه آن این است که سیستم اسمز معکوس باید مدت زمان بیشتری در سریس باشد
و این موجب مصرف برق بیشتر خواهد شد . به هر حال ، این مصرف انرژی به عنوان مثال ، کمتر از انرژی است که باید توسط مبدل حرارتی استفاده شود تا گرم تر شود .
(در واحد تصفیه آب خراسان از آب CWR (Cooling Water Return)برای گرم کردن آب خوراک استفاده می شود .)
سیستم اسمز معکوس
اگر سیستم اسمز معکوس ، زمان بیشتری در سرویس باشد و با این که فشار آب خوراک بالاتر باشد .
از نظر اقتصادی نسبت به گرم کردن آب ، مقرون به صرفه است ، مگر این که منبع انرژی گرمایی آب ، گرمای بالا استفاده باشد به عنوان مثال ،
برای افزایش دمای آب خوراک سیستم اسمز معکوس از ۵۵ درجه فارنهایت به ۷۷ درجه فارنهایت با دبی ۲۰gpm و به مدت یک ساعت ،
حدود ۲۲۰Btu انرژی لازم است . اگر دمای آب خوراک به جای ۷۷ درجه فارنهایت ۵۵ درجه فارنهایت باشد ، دبی آب محصول ۳۰/۰ کاهش خواهد یافت .
برای چنین سیستمی که فشار آب خوراک آن ۲۶۰psigاست ، انرژی اضافی مه مصرف می شود تا سیستم اسمز معکوس
به خاطر جبران کاهش دبی آب مدت زمان بیشتری در سرویس باشد . (۲۶ دقیقه اضافی ) ، حدود ۱۸۰۰۰Btu است .
یک پیشنهاد برای گرم کردن آب خوراک سیستم اسمز معکوس در فصول سرد، این است که پمپ ، مجهز به گاورتر باشد
و طراحی آن، بیش از حد نیاز صورت گیرد . با استفاده از گاورنر ، سرعت چرخش پمپ فشار قوی ( گریز از مرکز ) قابل تعمیر است .
در مواقعی که آب خوراک سردتر باشد ، با افزایش دور پمپ و الکتروموتور آن ، فشار زیاد اعمال خواهد شد تا دبی آب محصوص ثابت نگه داشته شود .
در زمانی که آب ، گرم تر است ، دور پمپ کاهش داده می شود . این کار ، بدون اتلاف انرژی صورت می گیرد در غیر این صورت باید
در خروجی پمپ فشار قوی ، یک شیر فشار شکن نصب می شود که این کار موجب اتلاف انرژی می شود .
فشار سیستم اسمز معکوس نباید به اندازه ای زیاد باشد که غشا را بیش از حد ، تحت فشار قرار دهد بالاترین حد این فشار
برای غشای سلولز استات ۵۵۰psig است. یک پاراگراف مانده به آخر صفحه دوم
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.