روش کاری آب شیرین کن | هوزینگ صنعتی | آریا عمران

سیستم اسمز معکوس چیست: در فصل زمستان دمای منابع آب های سطحی ، به طور قتبل ملاحظه ای کاهش می یابد . نتیجه این کار ، تغییر اساسی در دبی آب محصول سیستم اسمز معکوس است . به منور ثابت نگه داشتن دبی آب محصول ، بعضی اوقات آب خوراک به سیستم اسمز معکوس باید گرم شود . ( ضرایب تصحیح دما در ضمیمه نوشته شده اند . ) همچنین به خاطر این که فرایندهای خاص دمای آب باید ثابت باشد . آب خوراک اسمز معکوس باید گرم شود .

سیستم اسمز معکوس چیست | آب شیرین کن صنعتی | آریاعمران

در ادامه مطلب قبل

در بسیاری از موارد ، آبی که مورد نیاز فرایند سیستم است ، لازم نیست که گرم شود ، مخصوصا اگر طراحی سیستم اسمز معکوس بیش از حد مورد نیاز باشد .

در این گونه موارد ، پیشنهاد می شود که مبدل های حرارتی (یا هر سیستم و مکانیزم گرم کننده دیگری )  مورد استفاده قرار نگیرد .

آب شیرین کن

ویژگ های آب خوراک

دلایل متعدد وجود دارد که اگر آب محصول گرم مورد نیاز نیست ، آب خوراک به هیچ عنوان نباید گرم شود .

آب گر تر اغلب موجب فعالیت بیولوژیکی بیشتری می شود ، مخصوصا اگر هیچ نوع بایوسایدی در سیستم وجود نداشته باشد .

در دمای بالا تعداد باکتری ها به سرعت افزایش می یابد همچنین افزایش بی رویه دمای آب محصوص موجب فرسودگی سریع تر غشا ها خواهد شد .

اگر سیستم اسمز معکوس در سرویس نباشد ، باکتری ها سریع تر رشد خواهند نمود .

هوزینگ

پتانسیل تشکیل رسوب کربنات و سولفات در آب گرم ، بیشتر است . همچنین اگر آب خوراک گرم تر شود ، دبی آب محصول بیشتر خواهد شد

و متعاقب آن، تاثیرات پلاریزاسیون غلظت در سطح غشا افزایش پیدا می کند . از نتایج ناخوشاینددیگر ،

افزایش دبی آب محصول ( به شرط ثابت بودن دبی آب خوراک ) ، افزایش تشکیل رسوب و افزایش گرفتگی غشا توسط جامدات معلق است .

سیستم اسمز معکوس چیست | آب شیرین کن صنعتی | آریاعمران

معمولا بهره برداری از سیستم اسمز معکوس در دمای پایین تر ؛ موجب کاهش هزینه تعمیر و نگهداری آن می شود .

اگر دبی آب محصوص بیش از حد تعیین شده کاهش یابد . لازمه آن این است که سیستم اسمز معکوس باید مدت زمان بیشتری در سریس باشد

و این موجب مصرف برق بیشتر خواهد شد . به هر حال ، این مصرف انرژی به عنوان مثال ، کمتر از انرژی است که باید توسط مبدل حرارتی استفاده شود تا گرم تر شود .

(در واحد تصفیه آب پتروشیمی خراسان از آب CWR (Cooling Water Return)برای گرم کردن آب خوراک استفاده می شود .)

سیستم اسمز معکوس

اگر سیستم اسمز معکوس ، زمان بیشتری در سرویس باشد و با این که فشار آب خوراک بالاتر باشد .

از نظر اقتصادی نسبت به گرم کردن آب ، مقرون به صرفه است ، مگر این که منبع انرژی گرمایی آب ، گرمای بالا استفاده باشد به عنوان مثال ،

برای افزایش دمای آب خوراک سیستم اسمز معکوس از ۵۵ درجه فارنهایت به ۷۷ درجه فارنهایت با دبی ۲۰gpm و به مدت یک ساعت ،

حدود ۲۲۰Btu انرژی لازم است . اگر دمای آب خوراک به جای ۷۷ درجه فارنهایت ۵۵ درجه فارنهایت باشد ، دبی آب محصول ۳۰/۰ کاهش خواهد یافت .

برای چنین سیستمی که فشار آب خوراک آن ۲۶۰psigاست ، انرژی اضافی مه مصرف می شود تا سیستم اسمز معکوس

به خاطر جبران کاهش دبی آب مدت زمان بیشتری در سرویس باشد . (۲۶ دقیقه اضافی ) ، حدود ۱۸۰۰۰Btu است .

یک پیشنهاد برای گرم کردن آب خوراک سیستم اسمز معکوس در فصول سرد، این است که پمپ ، مجهز به گاورتر باشد

و طراحی آن، بیش از حد نیاز صورت گیرد . با استفاده از گاورنر ، سرعت چرخش پمپ فشار قوی ( گریز از مرکز ) قابل تعمیر است .

در مواقعی که آب خوراک سردتر باشد ، با افزایش دور پمپ و الکتروموتور آن ، فشار زیاد اعمال خواهد شد تا دبی آب محصوص ثابت نگه داشته شود .

در زمانی که آب ، گرم تر است ، دور پمپ کاهش داده می شود . این کار ، بدون اتلاف انرژی صورت می گیرد در غیر این صورت باید

در خروجی پمپ فشار قوی ، یک شیر فشار شکن نصب می شود که این کار موجب اتلاف انرژی می شود .

فشار سیستم اسمز معکوس نباید به اندازه ای زیاد باشد که غشا را بیش از حد ، تحت فشار قرار دهد بالاترین حد این فشار

برای غشای سلولز استات ۵۵۰psig است. یک پاراگراف مانده به آخر صفحه دوم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.