طراحی آب شیرین کن نیمه صنعتی | تصفیه فاضلاب | آریاعمران

طراحی آب شیرین کن نیمه صنعتی: آب یک منبع حیاتی است و خلوص و کیفیت خوب آب آشامیدنی برای حفظ سلامت انسان ضروری است. اما آب تنها مصرف آشامیدنی ندارد و برای صنایع مختلف از جمله دارو سازی، مواد غذایی ،کشاورزی،دامپروری و … به آب شیرین و پاک نیاز است. ازاین رو نمک زدایی آب برای مصارف صنعتی و نیمه صنعتی به ویژه در مکان هایی که ای شیرین در دسترس نیست بسیار اهمیت دارد. علاوه بر صنایع گفته شده بسیاری از صنایع دیگر برای راه اندازی ماشین آلات خود به آب شیرین نیاز دارند.

طراحی آب شیرین کن نیمه صنعتی | تصفیه فاضلاب | آریاعمران

شرکت های تأمین کننده آب مسئول کیفیت آب آشامیدنی و صنعتی هستند و کنترل بر اجرای الزامات این دستورالعمل توسط ریاست حفاظت و کنترل صحت عامه وزارت بهداشت انجام می شود.

آب شیرین کن

کیفیت آب آشامیدنی با ویژگی های میکروبیولوژیکی، شیمیایی و رادیولوژیکی ارزیابی می شود. رعایت استانداردهای مربوطه نه تنها کیفیت را تضمین می کند، بلکه ایمنی آب آشامیدنی و عدم وجود آلاینده های مضر و خطرناک را نیز تضمین می کند.

آلاینده های احتمالی شامل انواع مختلفی از باکتری ها (که بیشتر آنها برای سلامتی انسان خطرناک نیستند)، ویروس ها، آفت کش ها، سرب، نیترات ها، آهن و غیره هستند.گ،که این آلاینده ها به تولیدات نیمه صنعتی و صنعتی نیز آسیب می رساند.

روش های دستگاه آب شیرین کن | سختی گیر | آریاعمران

آب شیرین کن نیمه صنعتی

به منظور دستیابی به کیفیت مورد نیاز آب آشامیدنی، نیمه صنعتی ، صنعتی  و حذف آلاینده ها، آب در تصفیه خانه های مناسب تحت پیش تصفیه قرار می گیرد. روش های مختلفی از جمله کلرزنی، ازن زنی و غیره استفاده می شود.

یکی از بهترین روش های تصفیه و شیرین کردن آب، به ویژه در مصارف نیمه صنعتی و صنعتی تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس می باشد. چنین سیستم هایی اجازه می دهد تا ذرات بسیار کوچک از آب حذف شوند.

آنها برای تصفیه آب از ناخالصی های مختلف، نمک ها و غیره مناسب در نظر گرفته می شوند، که اجازه می دهد تا طعم آب، خواص، رنگ و شفافیت آن را بهبود بخشد.

سیستم‌های اسمز معکوس عمدتاً برای تصفیه آب آشامیدنی طراحی شده‌اند و سیستم‌های کوچک نیز برای مصارف خانگی در دسترس هستند.

تصفیه فاضلاب

آنها علاوه بر تصفیه آب آشامیدنی، در صنایع مختلفی مانند مواد غذایی، شیمیایی و غیره کاربرد فراوانی دارند که در آن برای تهیه آب مورد استفاده در فرآیندهای مختلف تکنولوژیکی استفاده می شود.

فرآیند اسمز معکوس در آب شیرین کن نیمه صنعتی

اسمز فرآیندی است که در آن مولکول های آب تحت اثر شیب اسمزی از غشای سلول ها عبور می کنند. شرط لازم این است که غشاء در برابر آب نفوذ پذیر باشد و محلول های دو طرف دارای غلظت اسمزی متفاوت باشند.

بر این اساس، آب از محلول با غلظت کمتر به محلول غلیظ تر عبور می کند تا زمانی که به تعادل برسد. فرآیند معکوس که در آن مولکول های آب از محلول غلیظ تر به غلظت کمتری حرکت می کنند، اسمز معکوس نامیده می شود.

اسمز معکوس یک فرآیند فیزیکی مشخصه متابولیسم تمام موجودات زنده است. به لطف این تبادل، مواد مغذی وارد هر سلول زنده می شود و مواد زائد از بین می روند.

این فرآیند همچنین یک فرآیند فیزیکی طبیعی تصفیه آب است و اساس عملکرد سیستم‌های اسمز معکوس برای تصفیه آب برای مصارف شرب و تجاری است.

تصفیه آب توسط سیستم های اسمز معکوس شامل عبور اجباری آب تصفیه شده از یک غشای نیمه تراوا است.

تحت تأثیر فشار بالا که توسط پمپ موجود در سیستم ایجاد می شود، مولکول های آب و برخی املاح که مولکول های آنها وزن مولکولی کمی دارند، معمولاً کمتر از حدود ۲۰۰ گرم در مول هستند، از ریز منافذ غشا عبور می کنند.

سایر ناخالصی های موجود در آب مانند ترکیبات آلی، آفت کش ها، فلزات سنگین، نیترات ها و غیره. توسط آن مهار می شوند. معمولاً قطر منافذ غشا حدود ۰۰۰۱/۰ میکرومتر است که برای عبور مولکول های آب کافی است.

تصفیه آب اسمز معکوس

تصفیه آب اسمز معکوس اجازه می دهد تا نه تنها آلاینده ها، بلکه نمک های مختلف، پروتئین ها، کریستال ها، باکتری ها، ویروس ها و غیره را نیز حفظ کنید.

آب تصفیه شده به ترتیب در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و فاضلابی که آلاینده های موجود در آب قبل از فرآیند تصفیه در آن باقی مانده است به سیستم فاضلاب منتقل می شود.

اسمز معکوس یکی از ایمن ترین روش های تصفیه آب صنعتی و نیمه صنعتی است. تصفیه در سطح مولکول است و سطح حذف مواد مضر به ۹۹٪ می رسد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *