مزایا دستگاه آب شیرین کن | تجهیزات تصفیه آب | آریاعمران

فرایند آب شیرین کن: کارخانه آب شیرین کن یک تاسیسات صنعتی است که از فرآیندهای شیمیایی یا فیزیکی برای کاهش یا بازیابی غلظت نمک از منابع آبی در نظر گرفته شده برای مصارف شرب یا صنعتی استفاده می کند. حذف نمک از آب منبع، آن را برای مصارف انسانی مناسب می کند و وقوع خوردگی ناشی از نمک هر فلزی را که در تماس با آب تصفیه شده باشد، کاهش می دهد.

فرایند آب شیرین کن | دستگاه تصفیه آب چیست | آریاعمران

کارخانه های آب شیرین کن در درجه اول از یک یا چند مورد از فرآیندهای زیر برای تصفیه آب استفاده می کنند:

  1. اسمز معکوس
  2. تقطیر فلاش چند مرحله ای حرارتی
  3. فشرده سازی بخار مکانیکی

تاریخچه کوتاه آب شیرین کن:

فرآیند شیرین کردن آب دریا برای قابل شرب کردن، سابقه طولانی و غنی دارد. برخی از اولین ظهور نمک زدایی در تاریخ به آزمایش های ارسطو برمی گردد.

نمک زدایی یک فناوری با سابقه طولانی است. انسان همیشه به دریا چشم دوخته است و در خواب از مزایای

به دست آوردن آب آشامیدنی از اقیانوس ها می بیند و حتی کتاب مقدس از نمک زدایی معجزه آسا یاد می کند .

برخی از اولین ظهور نمک زدایی در تاریخ به آزمایشات ارسطو و دیگر روشنفکران در یونان باستان برمی گردد.

ذهن درخشان آن دوران با تقطیر و فیلتراسیون با استفاده از رسوبات خاک تلاش کردند تا آب آشامیدنی از دریا به دست آورند.

آب شیرین با نمک زدایی تولید می شود. این یک فناوری افزایشی منبع باز برای تحقق استفاده از منابع آبی است

که می تواند میزان کل آب شیرین را افزایش دهد و تحت تأثیر زمان، مکان و اقلیم قرار نمی گیرد و می تواند تضمین کند.

چ تامین آب پایدار برای ساکنان ساحلی مانند آب آشامیدنی و آب آرایشی دیگ‌های صنعتی.

فرآیند به دست آوردن آب شیرین از آب دریا را نمک زدایی می گویند. در حال حاضر روش های نمک زدایی مورد استفاده شامل روش انجماد آب دریا،

روش الکترودیالیز، روش تقطیر، روش اسمز معکوس و روش تبادل یونی کربنات آمونیوم می باشد. در حال حاضر روش غشایی اسمز معکوس و روش تقطیر جریان اصلی در بازار است.

اولترافیلتراسیون

اولترافیلتراسیون استفاده از توانایی مسدود کردن مواد متخلخل برای حذف اندازه معینی از ذرات ناخالصی در آب با مسدود کردن فیزیکی است.

رانندگی تحت فشار، آب، یون‌های آلی کم مولکولی، معدنی و سایر مواد با اندازه کوچک در محلول می‌تواند

از طریق ریز منافذ روی دیواره فیبر به طرف دیگر غشاء برسد، در حالی که باکتری‌ها، کلوئیدها، ذرات، ماکرومولکول‌های آلی

و سایر مواد با اندازه بزرگ در محلول را نمی توان از طریق دیواره فیبر مسدود کرد، تا به هدف غربال کردن اجزای مختلف در محلول دست یابد.

فرآیند عملیات دمای معمولی، بدون تغییر فاز، بدون آلودگی ثانویه است. تجهیزات اولترافیلتراسیون فیلتر کردن کیفیت آب با غشای

اولترافیلتراسیون به عنوان محصول اصلی است و آب تولید شده آب معدنی است که معمولاً به آن می گویند.فرایند آب شیرین کن | دستگاه تصفیه آب چیست | آریاعمران

فرآیندهای تصفیه آب

آب برای زندگی روزمره حیاتی است و به عنوان یک عنصر ضروری برای سلامتی، بهداشت و بهره وری جامعه ما عمل می کند.

فرآیند تصفیه آب ممکن است در مکان های مختلف کمی متفاوت باشد، بسته به فناوری کارخانه و آبی که برای پردازش نیاز دارد، اما اصول اولیه تا حد زیادی یکسان است.

انواع دستگاه آب شیرین کن:

  • صنعتی
  • نیمه صنعتی
  • خانگی

آب شیرین کن  صنعتی:

نمک‌زدایی می‌تواند محدودیت‌های تامین آب را کاهش دهد و تصفیه فاضلاب‌های دشوار را در مجموعه‌ای از صنایع مانند نفت و گاز و معدن امکان‌پذیر کند

فن‌آوری‌های نمک‌زدایی، تصفیه پساب‌های دشوار را در مجموعه‌ای از صنایع مانند نفت و گاز و معدن امکان‌پذیر می‌سازد.

آنها همچنین محدودیت های تامین آب را در جایی که آب منبع کمیاب است کاهش می دهند.

آب شیرین کن نیمه صنعتی:

این نوع نیز یکی از روش های آب شیرین کن محسوب شده و در این نوع روش اسمز معکوس نسبت به بقیه از اهمیت بالایی برخوردار است.

روش اسمز معکوس(Ro):

. در اسمز معکوس، از فشار اعمال شده برای غلبه بر فشار اسمزی استفاده می شود ، یک ویژگی جمعی که توسط تفاوت های

پتانسیل شیمیایی حلال، یک پارامتر ترمودینامیکی هدایت می شود. اسمز معکوس می تواند انواع مختلفی از گونه های شیمیایی

محلول و معلق و همچنین بیولوژیک (عمدتا باکتری ها) را از آب حذف کند و در فرآیندهای صنعتی و تولید آب آشامیدنی استفاده می شود.

نتیجه این است که املاح در سمت تحت فشار غشاء باقی می ماند و حلال خالص اجازه عبور به سمت دیگر را می دهد. برای “انتخابی” بودن،

این غشاء نباید اجازه دهد که مولکول ها یا یون های بزرگ از منافذ (سوراخ ها) عبور کنند، بلکه باید اجازه دهد اجزای کوچکتر محلول

(مانند مولکول های حلال، به عنوان مثال، آب، H 2 O) آزادانه عبور کنند.

در فرآیند اسمز معمولی ، حلال به طور طبیعی از ناحیه ای با غلظت املاح کم ( پتانسیل آب بالا )، از طریق یک غشاء، به ناحیه ای با غلظت املاح بالا

(پتانسیل آب کم) حرکت می کند. نیروی محرکه حرکت حلال کاهش انرژی آزاد گیبس سیستم است که اختلاف غلظت حلال در دو طرف غشاء

کاهش می یابد و به دلیل حرکت حلال به محلول غلیظ تر، فشار اسمزی ایجاد می کند. بنابراین، اعمال فشار خارجی برای معکوس کردن

جریان طبیعی حلال خالص، اسمز معکوس است. این فرآیند مشابه سایر کاربردهای فناوری غشاء است.

اسمز معکوس

اسمز معکوس از این جهت با فیلتراسیون متفاوت است که مکانیسم جریان سیال از طریق اسمز در سراسر غشا است.

مکانیسم حذف غالب در فیلتراسیون غشایی، کرنش کردن یا حذف اندازه است، جایی که منافذ ۰٫۰۱ میکرومتر یا بزرگتر هستند،

بنابراین فرآیند از نظر تئوری می تواند بدون توجه به پارامترهایی مانند فشار و غلظت محلول به کارایی کامل برسد.

اسمز معکوس در عوض شامل انتشار حلال در غشایی است که یا غیر متخلخل است یا از نانوفیلتراسیون با منافذ به اندازه ۰٫۰۰۱ میکرومتر استفاده می کند.

مکانیسم حذف غالب ناشی از تفاوت در حلالیت یا انتشار است و این فرآیند به فشار، غلظت املاح و سایر شرایط بستگی دارد.

اسمز معکوس معمولاً به دلیل استفاده از آن در تصفیه آب آشامیدنی از آب دریا ، حذف نمک و سایر مواد پساب از مولکول های آب شناخته شده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *