نصب سنسور در آب شیرینکن در سیستمهای حلزونی
در سیستمهای اسمز معکوس که از غشای حلزونی بهره میبرند المنتی که کاهش دفع نمک را ایجاد کرده است با بهرهگیری از رویکردی که تحت نام نمونهگیری معروف است در درون محفظهی المنت قابلیت شناسایی را دارد. برای نصب سنسور در المنت آب شیرینکن در سیستمهای حلزونی یک لولهی ¼ اینچی پلاستیکی به درون لولههای آب محصول آب شیرین کن دخالت دارد که به آن نمونهگیری گفته میشود.
برای نمومهگیری از المنتهای نصب شده در آب شیرین کن به قطع کردن آب محصول محفظهی المنت از شاهراه یا برداشتن درپوش آب محصول از درپوش انتهایی احتیاج داریم. البته اگر المنت غشا در آخر به واسطهی یک مغزی به درپوش انتهایی اتصال پیدا کرده باشد. هنگامیکه سیستم اسمز معکوس در حال کار با یک فشار طبیعیست آب محصول آب شیرین کن از مسیر اصلی تغییر جهت داده و منحرف میشود. پس از داخل کردن لوله دقایقی باید صبر داشت تا سیستم به حالت عادی خود بازگردد و آب محصول آب شیرین کن وارد لولهی نمونهگیری گردد. بعد از آن باید مقدار تیدیاس یا هدایت الکتریکی آب محصول محاسبه و ثبت شود. سپس باید لوله به داخل المنت بعدی هدایت گردد.
نمونهگیری از المنتهای نصب شده به چه شکل است
برای نصب سنسور در آب شیرینکن و نمونهگیری از المنتهای نصب شده در محفظهی المنت آب شیرین کن باید به نحو زیر عمل کرد:
در فرایند نصب سنسور در محفظهی المنت آب شیرین کن نمونهگیری اهمیت فراوانی دارد. نمونهگیری از هریک از المنتهای نصب شده در داخل محفظهی المنت به دست یک تیوب از جنس پلیپروپیلن به قطر ۲۵/۰ اینج شرایطی را برای تعمیرکار به وجود میآورد تا المنتی را که خراب شد را شناسایی کند. تیوب کاملا در درون لولهی آب محصول جای میگیرد و آب محصول آب شیرین کن از طریق تیوب به وسیلهی تیدیاس متر محاسبه میشود. تیوب تدریجا از درون محفظهی المنت بیرون کشیده میشود تا از همهی المنتها نمونهگیری حاصل گردد. نمونهگیری ازتمام المنتهای نصب شده (پروبینگ) به فرد این امکان را میدهد که متوجه شود کدام المنت دچار مشکل است و خوب کار نمیکند.
اما محدودیتی که این روش دارد این است که امکان دارد آب محصول آب شیرین کن یکی از المنتها دارای تیدیاس خوبی باشد ولی به دلیل تیدیاس بد و نامناسب المنت پیش از آن و مخلوط شدن آب محصول این المنتها با هم تحت تاثیر واقع شود.
المنت انتهایی در هر محفظه تمام آب محصول از دیگر المنتها را انتقال میدهد و اگر احتیاج به دقت بیشتری باشد باید هر یک از المنتها به شکلی جداگانه ارزیابی شود.
تست تمام المنتهای غشا در آب شیرین کن
برای نصب سنسور در آب شیرین کن و بهمنظور انجام تست تمام المنتهای غشا به یک دستگاه تست استند لازم داریم که فقط از یک المنت تشکیل شده است. این دستگاه تنظیم فشار آب خوراک، درصد بازدهی و پیاچ آب خوراک برای کارشناس تشخیص و اصلاح معایب ممکن میسازد.میزان بهرهوری در اختلاف فشار مشخص، که با دیگر المنتها مقایسه میگردد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. میزان دقیق را میتوان با استفاده از آزمایشهای صورت گرفته در کارخانهی سازنده به دست آورد. واحد آزمایشگاهی تست استند این توانایی را دارد که یک پمپ فشار مخصوص خود را داشته باشد. یا اینکه از شاهراه آب خوراک به این پکیج لولهکشی شود. به شکلی که بتواند از فرایند پمپ اسمز معکوس استفاده کند.
در روش دوم باید استروک پمپ تزریق اسید در هنگامیکه از واحد آزمایشگاهی آب شیرین کن تست استند استفاده میشود مختصات کاهشی خود را در پیش گرفته و آن را ادامه دهد. وقتی محل کاهش دفع نمک آب شیرین کن ایزوله شد جستوجوی علتی که باعث این کار شده است به آسانی صورت میگیرد.
علل کاهش دفع نمک در المنتهای جلویی
علل کاهش دفع نمک در محفظهی المنت جلویی آب شیرین کن:
تزریق بیش از اندازهی اسید
عدم توازن هیدرولیکی
اضمحلال کمپلکس در غشای سلولز استات
مبادله کنندهی حرارتی نامناسب
نصب سنسور در آب شیرینکن و تزریق بیش از حد اسید
برای نمونه اسید به دو علت به آب خوراک آب شیرین کن در اسمز معکوس تزریق میگردد. علت اول این است که از تشکیل رسوب کربنات کلسیم در غشاهای پلیامید و سلولز استات جلوگیری کند. علت دوم کاهش سرعت هیدرولیز غشای سلولز استات است. تزریق میزان مناسب اسید از اهمیت زیادی برخوردار است. غلظت بیش از اندازهی اسید به شکل گسترده باعث افزایش سرعت هیدرولیز غشای سلولز استات میشود. این یکی از مهمترین و ابتداییترین علتهای از بین رفتن کارایی در سیستمهایی است که از سوی دیگر خوب نگهداری میشوند. ایضا غلظت بیش از حد مطلوب اسید توانایی این را دارد که خرابی غشای پلیامید را باعث شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.