فروش سختیگیر آب شیرین کن: نوشتن مقاله درباره سختی گیر بدون آنکه تعریف یا اطلاعی  از آن داشته باشیم قابل درک نیست. شاید این کلمه به گوش شما نیز خورده باشد آب دچار سختی شده است منظور از این سختی چیست ؟و چرا  این کلمه رابه کار می برند؟ سختی آب به هرگونه املاح و مواد معدنی که روی کیفیت آب تاثیر می گذاردمی گویند. جدا از بحث تاثیرات ،سختی آب می تواند برای بدن انسان و نیز کارخانه ها مشکل آفرینی کند.

فروش سختیگیر آب شیرین کن | تصفیه آب | آریاعمران

ماده سفید رنگی که ازترکیب کربنات و سولفات کلسیم و منزیم در لوله ها و داخل سماور یا کتری دیده می شود،این رسوب

به دلیل وجود املاحی است که در آب وجود دارد. هنگام حرارت دادن آب از حالت محلولی که در آب است به صورت جامد درآمده

و باعث رسوب گذاری می شود. سختی ها در سیستم های تاسیساتی باعث ایجاد رسوب در لوله ها و مبدل های حرارتی می شود.

میزان سختی آب

از فاکتورهای اساسی در صنعت تصفیه آب اندازه گیری میزان سختی آب است که برای کاهش آن راهکارهای متعددی بیان شده است.

میزان سختی با توجه به مقدار و نوع املاحی که در آب وجود دارد بستگی دارد و درجه ۰تا۷۵ میلی گرم میزان سختی کم

۷۵تا۱۵۰ میلی گرم نسبتا سخت و۱۵۰ تا۳۰۰ میلی گرم سخت وبیش از۳۰۰میلی گرم  خیلی سخت دسته بندی شده اند.

سختی گیر آب شیرین کن

فروش سختیگیر آب شیرین کن | تصفیه آب | آریاعمران

چگونه سختی آب را برطرف کنیم

در بالا تعریفی از سختی آب داشته ایم  که مضرات بسیاری را برای سلامت انسان به همراه دارد

اما این سختی به دونوع دائم و موقت و سختی کل  تقسیم بندی می شود

سختی موقت(کربناتی} به نوعی گفته می شود که میزان بی کربنات و کلسیم و منیزیم و آهن در آب از حد مجاز بیشتر بوده

ویژگی که این نوع سختی دارد این است که با حرارت دادن این املاح به حداقل می رسند و یا به طور کامل حذف می شوند.

سختی دائم(بی کربناتی)  این مدل از سختی به دلیل وجودبیش از حد  نمک سولفات، نیترات،کلرید کلسیم و منیزیم و آهن بوجود آمده

و به این دلیل به آن دائم می گویند که با جوشیدن این املاح  ازبین نمی روند و حذف آن ها نیاز به تجهیزات خاصی دارد.

سختی کل از مجموع غلظت کلسیم و منیزیم بوجود می آید و مقدار کربنات کلسیم آن بیش از یک میلی والان خواهد بود.

از کجا بدانیم آب سختی دارد:

وجود لکه های قرمز رنگ روی سینک ظرفشویی و یاکاشی هایی که با آن آب شستشو شده باشد.

  1. لکه های سفید روی ظرف ها بعد از شستشو
  2. بو و طعم نامطلوبی دارد
  3. ایجاد رسوب در سماور و کتری

روش هایی برای کاهش سختی آب:

  • سختی گیر رزینی(یونی)
  • سختی گیر مغناطیسی
  • استفاده از فیلتر کربن برای سختی گیری آب

تعریغی جامع از سختی گیر

سختی گیر یکی از تجهیزات بسیار مهم جهت تصفیه آب می باشد که ناخالصی را از آب از طریق تبادل یونی  جدا می کند

و انواع مختلفی دارد که در سطر بالا به آن پرداخته ایم و هرکدام را به اختصار توضیح می دهیم.

آب شیرین کن

سختی گیر زرینی(یونی):

دستگاه سختی گیر رزینی که در تصفیه آب استفاده می شود به صورت استوانه فلزی هستند که ذرات زرین در آن قرار دارد.

و کاربرد آن حذف سختی آب به صورت خودکار و غیر خودکار می باشد که هر کدام از روش ها ویژگی های خاص خود را دارند

, عمده تفاوت آن ها در تمیز کردن دستگاه سختی گیر می باشد.

سختی گیرب شیرین کن

و بیشترین کاربرد آن در کارهایی چون چرم سازی، قالی شویی، ساختمان سازی،صنایع غذایی و شیمیایی می باشد.

سختی گیر مغناطیس:

در این روش با استفاده از میدان های مغانطیسی و بدون آنکه مواد یا املاحی به آب اضافه شود ناخالصی آن از بین رفته

بهتر است زمانی که سختی آب از حد مجاز بیشتر بوده از این سختی گیر استفاده نشود و در مرغداری ها، استخر،کارواش، کارخانه های مواد غذایی بیشترین استفاده را دارد.

استفاده از فیلتر کربن برای سختی گیری آب

قبل از استفاده از سختی گیر اگر آب ناخالصی بالایی داشته باشد از این فیلتر استفاده می کنند

تا عمر سختی را با توجه به حجم بالا کم نشود، بیشتر برای زمانی که میزان کلر در آب زیاد باشد

استفاده می شود اگر رسوبات آهکی در آن حل شده باشد این روش زیاد کارآمد نمی باشد.

سختی گیر آب شیرین کن

قیمت سختی گیر

قیمت سختی گیر بسته به جنس بدنه، نوع شیری که برای آن استفاده می شود(اتوماتیک یا دستی)، کیفیت تجهیزات متغیر است.

طراحی اُسمز معکوس: فرآیند اُسمز معکوس، شامل پمپ، المنت غشا و اتصالات متفرقه برای لوله کشی است. در بعضی موارد به منظور حداکثر بهره وری از غشایROکه از نظر اقتصادی برای اکثر واحدهای بزرگ مفید است، باید به جزئیات طراحی سیستم توجه بیشتری معطوف کرد. به هر حال، برای حداکثر استفاده از غشا و طولانی نمودن عمر مفید آن که برای سیستم های بزرگ این کار بسیار اقتصادی است باید جزئیات طراحی سیستم به طور کامل مشخص شود.

طراحی اُسمز معکوس | آب شیرین کن RO | آریا عمران

باید موارد خاصی در طراحی ROدر نظر گرفته شود، به طوری که طراحی سیستم اوّلا ، پاسخگوی نیازهای کاربردی آن باشد

و ثانیا، کارایی غشا ، بهینه باشد. معمولا سازندگان غشا، مساوزان خوبی در این زمینه هستند.

در این فصل، بعضی از اُصول پایه گه توسط سازندگان غشا به آن اهمیت داده شده است، به طور خلاصه تشریح می شود.

داشتن اطلاعات اولیه در مورد شرایط طراحی

قبل از طراحی سیستم RO، دانستن نیازها و محدودیت های اساسی آن بسیار مهم است. کیفیت آب محصول، وابستگی بسیار زیادی به کیفیت آب خام دارد

کیفیت آب خوراک واحد RO، احتیاج به سیستم پیش تصفیه برای کاربردهای مهم را الزامی می کند و حتی ممکن است

طراحی واحدRO را تحت تاثیر قرار دهد. آگاهی از دامنه تغییرات وسیع در کیفیت منابع آب خام، شناخت کامل منابع آب

و چگونگی پاسخ به نیازهای کاربردیRO، به طراحی موفق پیش تصفیهRO  و واحدRO کمک خواهد کرد.

طراحی RO

در پارامتر مهم که باید از ابتدا در طراحی RO مد نظر قرار گیرند، دبی آب محصول و کیفیت آن است دبی مورد نیاز آب محصول ، بستگی به این دارد

که برای ذخیره آب محصول آیا از تانک ذخیره آب استفاده می شود یا خیر؟ اگرنه، سیستم RO باید طوری طراحی شود تا قادر به تولید حداکثر مصرف آب باشد.

طراحی اُسمز معکوس | آب شیرین کن RO | آریا عمران

طراحی اُسمز معکوس

اگر از تانک های ذخیره استفاده می شود، طراحیRO باید طوری انجام شود تا پاسخگوی مصرف میانگین باشد، به عبارت دیگر، اگر حجم تانک

ذخیره آب RO به اندازه ای باشد که پاسخگوی حداکثر مصرف، طی روزهای بخصوصی (روزهایی که مصرف آبRO زیاد است) باشد،

در آن صورت طراحی RO را می توان طوری انجام داد که جوابگوی مصرف میانگین باشد.(به تانکهای ذخیره در فصل ۴مراجعه کنید)

کیفیت مورد نیاز آب

با توجه به کیفیت مورد نیاز آب، می توان تعیین کرد که چه نوع غشایی باید مورد استفاده قرار گیرد

و اینکه آیا نیاز به بستر تبادل یونی در پایین دستRO ( برای تصفیه بهتر آب محصولRO) هست یا خیر.

در صورت نیاز اگر اختلاف در دورریز غشایROبین۹۵تا۵/۹۷ درصد باشد، احیای ادواری بستر تعویض یونی دوبرابر خواهد شد.

ابتدا می توان حداقل دبی و حداکثر کیفیت برای آب محصول را طراحی کرد، سپس سایر پارامترها را براساس این دو، انتخاب نمود.

ممکن است مشکلاتی نظیر بزرگی سیستم RO وجود داشته باشد. در طراحی RO، محدودیت اندازه آن در نظر گرفته شده است،

به طوری که انجام کارهای تعمیراتی بر روی آن ها ساده نیست. به عنوان مثال فرض کنید که محفظه های محتوای المنت حلزونی نزدیک

دیوار و یا به صورت عمودی نصب شده باشند، در این صورت ، تعویض المنتها آسان نیست و باید تمام محفظه ها را جابه جا کرد.

اگر دسترسی به تابلوهای ابزار دقیق، پمپها و المنتهای غشا آسان باشد، در این صورت بهتر می توان مشکلات را برطرف نمود.

آب شیرین کن

در منابع ذخیره آب سیستم های RO باید درمورد پارامترهایی نظیر آلودگی آن، تغییر پذیری آن و حتیّ دسترسی به آن، ارزیابی کامل صورت گیرد.

اگر آب مصرفی، مخلوطی از آب پاه و آب های سطحی است، به علت این که هر لحظه ممکن است نسبت آن ها تغییر کند، سیستمRO باید برای بدترین شرایط موجود طراحی شود.

عدم طراحی صحیح بعضی از تجهیزات سیستم توزیع آب شهری و یا کارخانه، موجب می شود که فشار آب به طور ناگهانی تغییر کند.

احتمالا لوله ی آب خوراک و یا شیر یکطرفه به طور صحیح طراحی نشده اند و اندازه ی آن ها کمتر از حدّ معمول است.

(اگر شیر یکطرفه وجود ندارد، باید توسط شهرداری قبل از نصب سیستمRO نصب شود.)

سیستمROنباید با سیستم های آبیاری فضای سبز ساختمان ها برای دسترسی به آب رقابت کند.

دمای آب، تاثیر زیادی بر دبی آب محصول می گذارد. شرایط زمستانی باید در طراحی، مدِّ نظر قرارگیرد .

ممکن است برای افزایش دبی آب محصول، نیاز به نوع خاصی از یک مُبدّل حرارتی باشد

کنترل PH آب شیرین کن: کنترل PH آب ورودی در تصفیه آب مقدماتی آب خوراک RO اسمزمعکوس ( دستگاه آب شیرین کن به روش اسمز معکوس ), pH آب خوراک دستگاه  آب شیرین کن یا تصفیه آب به روش اسمز معکوس ( RO ) فاکتور بسیار مهمی در کارکرد مناسب و مطلوب آن میباشد . تنظیم مقدار Ph آب خوراک و کنترل مستمر آن برای جلوگیری از تشکیل رسوب روی سطح غشاء نیمه تراوا ( ممبرین ویا ممبران ) و عدمهیدرولیز غشاء یک پارامتر حیاتی است . روش ساده برای جلوگیری از ایجاد رسوب کربنات کلسیم این است که Ph آب ورودی به دستگاه اسمزمعکوس (اسمز معکوس  یا RO ) کنترل شود .در واقع با تزریق اسید به آب ورودی و در نتیجه کاهش pH آب ، غلظت یون کربنات کاهش می یابد ، چون طبق رابطه زیر به بیکربنات تبدیل می شود .

کنترل PH آب شیرین کن | تصفیه آب | آریا عمران

یون بیکربنات در ترکیب با کلسیم ، نمک محلولی می دهد ولی کربنات کلسیم محلول است .

پس با حضور یون بیکربنات مشکل به اشباع رسیدن وجود نخواهد داشت . یک قانون تجربی می گوید

که تنظیم pH در ۶ باعث کاهش ۸۰ درصد غلظت بی کربنات می شود که کاهش این مقدار بی کربنات تضمین خوبی برای عدم تشکیل رسوب کربنات کلسیم است .

در صورت توقف طولانی مدت RO ( دستگاه آب شیرین کن به روش اسمز معکوس یا اسمزمعکوس )  ،

دی اکسید کربن فوق اشباع تمایل به خروج از محیط آبی را پیدا می کند که متعاقب آن pH را افزایش می یابد ، چون طبق رابطه زیر باعث مصرف شدن یون هیدروژن با بار مثبت می شود :

آب شیرین کن اسمز معکوس

و در نتیجه pH ، رسوب کربنات کلسیم روی غشاء نیمه تراوا ( ممبرین یا ممبران ) تشکیل می شود که در این رسوب در دراز مدت

می توان باعث افزایش نرخ هیدرولیز غشاء استات سلولز شود و به عمر مفید آن تاثیر منفی بگذارد . اما کاهش غلظت یون سولفات عملا غیر ممکن است .

بنابراین برای جلوگیری از به اشباع رسیدن سولفات کلسیم ، یا باید دبی آب تغلیظ شده به خروجی از دستگاه را افزایش داد

و یا باید از مواد ممانعت کننده شیمیایی مثل سدیم هگزامتافسفات استفاده کرد

کنترل PH آب شیرین کن | تصفیه آب | آریا عمران

و این مواد را به آب ورودی به دستگاه اسمزمعکوس ( دستگاه تصفیه آب به روش اسمز معکوس یا RO ) تزریق کرد .

مواد بازدارنده رسوب یا ممانعت کننده های شیمیایی مواد بسیار موثری در جلوگیری از تشکیل رسوب می باشند .

بدین صورت که این مواد ، فرایند تشکیل کریستال ها را مختل کرده و با جلوگیری از جذب یون های فوق اشباع توسط هسته های اولیه کریستال ها ،

از تشکلیل کریستال های درشت جلوگیری می نمایند و به این ترتیب هسته های اولیه به اندازه کافی برای ترسیب رشد نمی کنند .

آبشیرین کن صنعتی: پس از طراحی سیستم آبشیرین کن نقشه های جانمایی دستگاه P8ID و همچنین PFD دستگاه تهیه می شود.

نقشه جانمایی به جهت ابعاد دستگاه و فضای اپراتوری دستگاه است تا کارفرما در تهیه فضای لازم تجهیزات لازم را پیش بینی نمای.

دستگاه آب شیرین کن حتما باید در یک مکان مسقف و دمای محیط تا ۳۵ درجه سنتی گراد قرار گیرد.

آب شیرین کن صنعتی

نقشه P8ID دستگاه آبشیرین کن مراحل تصفیه آب را به صورت تفکیک شده و مسیر حرکت آب را نشان می دهد و همچنین مشخصات کلی از دستگاه از قبیل ظرفیت آب ورودی به سیستم، تعداد مراحل فیلتراسیون، تجهیزات به کار رفته در سیستم از قبیل پمپ فیلترها، مخازن، سیستم های ضدعفونی کننده و… این نقشه به کارفرما کمک می کند تا تعداد شیرآلات و اتصالات را درون سیستم شناسایی و کارکرد آن ها را دریابد.

همچنین در زمان ایجاد شکل و تعمیرات می توان جهت راهبردی و جایگزین قطعات استفاده لازم را برد. نقشه های  PFD

تنها فرایندهای فیلتراسیون را شرح می دهد اینکه در هر مرحله چه اتفاقی برای سیال مورد نظر می افتد و مراحل تصفیه به صورت فیزیکی به چه صورت است.

نقشه های مکانیکی

نقشه های مکانیکی تجهیزات پس از طراحی و تعیین ظرفیت تجهیزات به کار رفته به صورت کاتالوگ و یا خلاصه نویسی

در اختیار کارفرما قرار می گیرد. نقشه فیلترهای شنی کربنی و سیستم سختی گیر، کلرزنی ، سیستم UV،سیستم RO ، UF

و پمپ های تغذیه و فشار قوی، همچنین نقشه های پرشروسل ها و قطعات به تفکیک حضور کارفرمایان محترم تقدیم می گردد.

کاربرد آب شیرین کن

آبی که دارای ناخالصی باشد مصرف آن بسیار مضر می باشد چه برای انسان چه آبی که مورد استفاده صنایع و کارخانجات باشد

اگر در کارخانه ها از این نوع آب استفاده کنند باعث پوسیدگی و آسیب به وسایل آن ها می شود زیرا ناخالصی موجود

در آب باعث رسوب گذاری در لوله ها و سایر دستگاه ها می شود پس بنابراین بهتر است از آب تصفیه شده استفاده کنند.

در آب مصارف کشاورزی هم به این صورت می باشد. آبی که دارای ناخالصی باشد به گیاهان و کشت زمین آسیب می رساند.

همچنین از این دستگاه برای تصفیه آب های لب شور، آب های سطحی و آب چاه استفاده می کنند.

کاربرد سخت‌گیری آب: این روزها با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی احتیاج دارید که خدمات مفرحی را برای شما دوستان عزیز فراهم سازیم .شما با استفاده از دستگاه‌های سخت‌گیری تصفیه آب می‌توانید برای تصفیه آب منازل و ادارات فرایند تبادل را انجام دهید. سختی آب مشکلات زیادی را برای شما فراهم می‌کند که اگر به آن رسیدگی نکنید باعث صدمه دیدن لوازم و دستگاه‌های الکترونیکی و برقی شما نیز می‌شو.د اما برای حل کردن این مشکل راه حلی را به شما توصیه می کنیم استفاده از سختگیری تصفیه آب که به شما کمک می‌کند تا از یک آب تصفیه شده و سالم استفاده کنید‌.

کاربرد سخت‌گیری آب | قیمت تجهیزات آب شیرین کن | آریاعمران

تصفیه آب به اینصورت انجام می شود که از دانه‌هایی که باعث عبور املاح و دانه‌های اضافی به سیستم آب جلوگیری کند. به‌همین خاطر از تصفیه سخت‌گیری اب جهت سلامتی خودمان و وسایل منزل استفاده می‌کنیم تا از آب بدون رسوبات استفاده کنیم.‌

استفاده از سخت‌گیری تصفیه آب شما به صورت حرفه ای انجام می شود که تمامی یون‌های اضافی در آب را از بین می برد این یون ها شامل :

  • کلسیم
  • منیزیم

می باشد که باعث رسوب در سیستم لوله کشی آب می‌شوند که توسط دستگاهای سخت گیری آب تصفیه می شوند.

آب شیرین کن

عقیده بسیاری از مصرف‌کنندگان بر این است که اگر از سیستم های سخت‌گیری استفاده شود آبی سالم و فاقد از محتویات شیمیایی و کلر خواهیم داشت.

دستگاهای تصفیه اب می توانند در سلامتی شما تاثیر گذار باشند اما تاثیر جلوگیری از رسوب آب و صدمه دیدن به لوازمی مثل لباسشویی و ظرفشویی می باشد.

استفاده از این دستگاه بر روی کلر و مواد شیمیایی تأثیری دارد و کیفیت آب را تضمین می‌کند همچنین از رسوب آب جلوگیری می‌کند.رسوب آب ممکن است

باعث صدمه دیدن وسایلی همچون ظرف شویی،لباس شویی،شیر آلات، شود اما با استفاده از دستگاه های سختیگیری تصفیه آب ما به شما تضمین سلامت این وسایل را خواهیم داد.

اجزا تشکیل دهنده سیستم های سختگیری تصفیه آب شامل چه قطعاتی می شود؟

سیستم سختی گیر تصفیه آب از قطعاتی همچون :

شیر کنترلی

مخزن نگهداری

مخزن آب ‌نمک

کاربرد سخت‌گیری آب | قیمت تجهیزات آب شیرین کن | آریاعمران

تشکیل می شوند که باعث می شود این سیستم به‌صورت کاربردی عمل کند و با وجود جریان آب و املاح سالمی که تولید می کند

باعث جلوگیری از رسوب آب به وسایل شما می‌شود. با استفاده از این دستگاه سختی آب را از بین می‌بریم. و شما می‌توانید

با استفاده از سیستم‌های سخت‌گیری تصفیه آب یک آب سالم و بدون رسوب را داشته باشید. نکته مهم این است که از کجا بدانیم که آب سخت شده‌است؟

شما می‌توانید با توجه به لکه‌های سفید باعث سخت شدن آب می‌باشد یا اگر این‌که ماشین ظرف‌شویی و لباس‌شویی شما با مشکل روبه‌رو شد

باید به سخت شدن آب شک کنید. اما برای جلوگیری از این کار ما به شما استفاده از این دستگاه ها را پیشنهاد می دهیم.

برای ناخالصی‌های آب از سیستمی استفاده می‌کنیم که با جلوگیری از املاح ناخالص به آب باعث جلوگیری از رسوب در سیستم آبی شما می‌شود

.همچنین شما می‌توانید با استفاده از این دستگاه از رسوبات جلوگیری کنید.جنس این دستگاه از فلز و فایبرگلاس می‌باشد.باید توجه داشته باشید

که هنگامی‌که سختی آب بالا باشد باعث رسوب آب در لوله‌ها می‌ شود و ما برای رفع این مشکل از سیستم‌های سخت‌گیری آب استفاده می‌کنیم

تا باعث کاهش ورود رسوبات به سیستم آب شود

فرایند آب شیرین کن: کارخانه آب شیرین کن یک تاسیسات صنعتی است که از فرآیندهای شیمیایی یا فیزیکی برای کاهش یا بازیابی غلظت نمک از منابع آبی در نظر گرفته شده برای مصارف شرب یا صنعتی استفاده می کند. حذف نمک از آب منبع، آن را برای مصارف انسانی مناسب می کند و وقوع خوردگی ناشی از نمک هر فلزی را که در تماس با آب تصفیه شده باشد، کاهش می دهد.

فرایند آب شیرین کن | دستگاه تصفیه آب چیست | آریاعمران

کارخانه های آب شیرین کن در درجه اول از یک یا چند مورد از فرآیندهای زیر برای تصفیه آب استفاده می کنند:

  1. اسمز معکوس
  2. تقطیر فلاش چند مرحله ای حرارتی
  3. فشرده سازی بخار مکانیکی

تاریخچه کوتاه آب شیرین کن:

فرآیند شیرین کردن آب دریا برای قابل شرب کردن، سابقه طولانی و غنی دارد. برخی از اولین ظهور نمک زدایی در تاریخ به آزمایش های ارسطو برمی گردد.

نمک زدایی یک فناوری با سابقه طولانی است. انسان همیشه به دریا چشم دوخته است و در خواب از مزایای

به دست آوردن آب آشامیدنی از اقیانوس ها می بیند و حتی کتاب مقدس از نمک زدایی معجزه آسا یاد می کند .

برخی از اولین ظهور نمک زدایی در تاریخ به آزمایشات ارسطو و دیگر روشنفکران در یونان باستان برمی گردد.

ذهن درخشان آن دوران با تقطیر و فیلتراسیون با استفاده از رسوبات خاک تلاش کردند تا آب آشامیدنی از دریا به دست آورند.

آب شیرین با نمک زدایی تولید می شود. این یک فناوری افزایشی منبع باز برای تحقق استفاده از منابع آبی است

که می تواند میزان کل آب شیرین را افزایش دهد و تحت تأثیر زمان، مکان و اقلیم قرار نمی گیرد و می تواند تضمین کند.

چ تامین آب پایدار برای ساکنان ساحلی مانند آب آشامیدنی و آب آرایشی دیگ‌های صنعتی.

فرآیند به دست آوردن آب شیرین از آب دریا را نمک زدایی می گویند. در حال حاضر روش های نمک زدایی مورد استفاده شامل روش انجماد آب دریا،

روش الکترودیالیز، روش تقطیر، روش اسمز معکوس و روش تبادل یونی کربنات آمونیوم می باشد. در حال حاضر روش غشایی اسمز معکوس و روش تقطیر جریان اصلی در بازار است.

اولترافیلتراسیون

اولترافیلتراسیون استفاده از توانایی مسدود کردن مواد متخلخل برای حذف اندازه معینی از ذرات ناخالصی در آب با مسدود کردن فیزیکی است.

رانندگی تحت فشار، آب، یون‌های آلی کم مولکولی، معدنی و سایر مواد با اندازه کوچک در محلول می‌تواند

از طریق ریز منافذ روی دیواره فیبر به طرف دیگر غشاء برسد، در حالی که باکتری‌ها، کلوئیدها، ذرات، ماکرومولکول‌های آلی

و سایر مواد با اندازه بزرگ در محلول را نمی توان از طریق دیواره فیبر مسدود کرد، تا به هدف غربال کردن اجزای مختلف در محلول دست یابد.

فرآیند عملیات دمای معمولی، بدون تغییر فاز، بدون آلودگی ثانویه است. تجهیزات اولترافیلتراسیون فیلتر کردن کیفیت آب با غشای

اولترافیلتراسیون به عنوان محصول اصلی است و آب تولید شده آب معدنی است که معمولاً به آن می گویند.فرایند آب شیرین کن | دستگاه تصفیه آب چیست | آریاعمران

فرآیندهای تصفیه آب

آب برای زندگی روزمره حیاتی است و به عنوان یک عنصر ضروری برای سلامتی، بهداشت و بهره وری جامعه ما عمل می کند.

فرآیند تصفیه آب ممکن است در مکان های مختلف کمی متفاوت باشد، بسته به فناوری کارخانه و آبی که برای پردازش نیاز دارد، اما اصول اولیه تا حد زیادی یکسان است.

انواع دستگاه آب شیرین کن:

  • صنعتی
  • نیمه صنعتی
  • خانگی

آب شیرین کن  صنعتی:

نمک‌زدایی می‌تواند محدودیت‌های تامین آب را کاهش دهد و تصفیه فاضلاب‌های دشوار را در مجموعه‌ای از صنایع مانند نفت و گاز و معدن امکان‌پذیر کند

فن‌آوری‌های نمک‌زدایی، تصفیه پساب‌های دشوار را در مجموعه‌ای از صنایع مانند نفت و گاز و معدن امکان‌پذیر می‌سازد.

آنها همچنین محدودیت های تامین آب را در جایی که آب منبع کمیاب است کاهش می دهند.

آب شیرین کن نیمه صنعتی:

این نوع نیز یکی از روش های آب شیرین کن محسوب شده و در این نوع روش اسمز معکوس نسبت به بقیه از اهمیت بالایی برخوردار است.

روش اسمز معکوس(Ro):

. در اسمز معکوس، از فشار اعمال شده برای غلبه بر فشار اسمزی استفاده می شود ، یک ویژگی جمعی که توسط تفاوت های

پتانسیل شیمیایی حلال، یک پارامتر ترمودینامیکی هدایت می شود. اسمز معکوس می تواند انواع مختلفی از گونه های شیمیایی

محلول و معلق و همچنین بیولوژیک (عمدتا باکتری ها) را از آب حذف کند و در فرآیندهای صنعتی و تولید آب آشامیدنی استفاده می شود.

نتیجه این است که املاح در سمت تحت فشار غشاء باقی می ماند و حلال خالص اجازه عبور به سمت دیگر را می دهد. برای “انتخابی” بودن،

این غشاء نباید اجازه دهد که مولکول ها یا یون های بزرگ از منافذ (سوراخ ها) عبور کنند، بلکه باید اجازه دهد اجزای کوچکتر محلول

(مانند مولکول های حلال، به عنوان مثال، آب، H 2 O) آزادانه عبور کنند.

در فرآیند اسمز معمولی ، حلال به طور طبیعی از ناحیه ای با غلظت املاح کم ( پتانسیل آب بالا )، از طریق یک غشاء، به ناحیه ای با غلظت املاح بالا

(پتانسیل آب کم) حرکت می کند. نیروی محرکه حرکت حلال کاهش انرژی آزاد گیبس سیستم است که اختلاف غلظت حلال در دو طرف غشاء

کاهش می یابد و به دلیل حرکت حلال به محلول غلیظ تر، فشار اسمزی ایجاد می کند. بنابراین، اعمال فشار خارجی برای معکوس کردن

جریان طبیعی حلال خالص، اسمز معکوس است. این فرآیند مشابه سایر کاربردهای فناوری غشاء است.

اسمز معکوس

اسمز معکوس از این جهت با فیلتراسیون متفاوت است که مکانیسم جریان سیال از طریق اسمز در سراسر غشا است.

مکانیسم حذف غالب در فیلتراسیون غشایی، کرنش کردن یا حذف اندازه است، جایی که منافذ ۰٫۰۱ میکرومتر یا بزرگتر هستند،

بنابراین فرآیند از نظر تئوری می تواند بدون توجه به پارامترهایی مانند فشار و غلظت محلول به کارایی کامل برسد.

اسمز معکوس در عوض شامل انتشار حلال در غشایی است که یا غیر متخلخل است یا از نانوفیلتراسیون با منافذ به اندازه ۰٫۰۰۱ میکرومتر استفاده می کند.

مکانیسم حذف غالب ناشی از تفاوت در حلالیت یا انتشار است و این فرآیند به فشار، غلظت املاح و سایر شرایط بستگی دارد.

اسمز معکوس معمولاً به دلیل استفاده از آن در تصفیه آب آشامیدنی از آب دریا ، حذف نمک و سایر مواد پساب از مولکول های آب شناخته شده است.

نمک زدایی: تنها ۱ درصد از آب زمین را آب شیرین مایع تشکیل می دهد. ۹۷ درصد منابع آب موجود آلوده به نمک است.

این امر نمک‌زدایی را به یکی از اجزای ضروری تلاش‌ها برای رفع کمبود آب، به‌ویژه در مناطق ساحلی پرجمعیت تبدیل می‌کند.

نمک زدایی | قیمت دستگاه آب شیرین کن | آریا عمران

انواع نمک زدایی حرارتی: روش های نمک زدایی حرارتی شامل تقطیر بخار، تقطیر چند مرحله ای و تقطیر چند اثره است.

روش های حرارتی نمک زدایی آب را جوشانده و بخار آب تصفیه شده را جمع آوری می کند.

آب شیرین کن

انواع دیگر نمک زدایی

روش های دیگر نمک زدایی عبارتند از: انجماد، رطوبت زدایی خورشیدی و تقطیر غشایی (ترکیبی از روش های حرارتی و غشایی).

ملاحظات هنگام انتخاب روش نمک زدایی

روش های حرارتی برای گرم کردن آب به انرژی ورودی زیادی نیاز دارند. روش های غشایی نمک زدایی به انرژی برای فرآیندهای مکانیکی نیاز دارند.

اسمز معکوس در بسیاری از کاربردها مقرون به صرفه ترین است. ملاحظات دیگر عبارتند از درجه خلوص مورد نیاز، مقیاس تولید و هزینه پیش تصفیه های شیمیایی.

مزایای نمک زدایی

“آب، همه جا آب، اما نه یک قطره برای نوشیدن.” این ناله فرضی یک ملوان ناشناخته است، که باید خود را هیدراته کند، اما از آب شیرین خارج شود،

اما مجبور است به گالن های ناگفته آب غیرقابل نوشیدن اقیانوس خیره شود. بیشتر همه از شور یا شور بودن آب آگاهند و این باعث می شود

که آب قابل آشامیدن نباشد. ما آب غیرقابل شرب را غیر قابل شرب می نامیم، زیرا به دلیل اختلال پیش رونده در تعادل شیمیایی بدن باعث می شود.

آب اقیانوس ها حدود ۹۷ درصد از آب زمین را تشکیل می دهد. تقریباً تمام ۳ درصدی که «تازه» در نظر گرفته می‌شوند، زیرزمینی هستند

یا برای استفاده انسان در دسترس نیستند، تنها حدود ۱/۴۰۰ آب شیرین زمین را رودخانه‌ها، نهرها و دریاچه‌ها اشغال می‌کنند.نمک زدایی | قیمت دستگاه آب شیرین کن | آریا عمران

با توجه به میزان آب نمک، آیا نباید وسیله کارآمدی برای مناسب ساختن آن برای مصرف انسان وجود داشت؟

در واقع، فرآیندی که نمک زدایی نامیده می شود، این کار را انجام می دهد. اهمیت نمک‌زدایی در سیاره‌ای با جمعیت روزافزون

و کمبود آب منطقه‌ای فراوان هر روز بیشتر می‌شود و مزایای نمک‌زدایی باعث می‌شود که این فرآیند ارزش بررسی دقیق داشته باشد.

انواع نمک زدایی

همه انواع نمک زدایی مکانیکی را می توان به عنوان نمک زدایی حرارتی یا نمک زدایی غشایی طبقه بندی کرد .

کارخانه های نمک زدایی در مقیاس تجاری معمولاً از نوعی نمک زدایی غشایی شامل اسمز معکوس استفاده می کنند

که در سراسر یک غشای نیمه تراوا رخ می دهد. تقطیر غشایی یا MD، که در آن جریانی از آب شور گرم بر خلاف جریان آب معمولی

در نقطه مقابل غشای آب گریز اجرا می شود، انواع مختلفی دارد. نتیجه آن این است که بخار آب عاری از نمک را از طریق منافذ به سمت سردتر و کم فشار غشاء فشار می دهد.

نمک زدایی حرارتی شامل افزودن مقادیر قابل توجهی گرما و اغلب شامل فرآیندهای تقطیر نیز می شود. تقطیر به جوشاندن

محلولی گفته می شود که در آن محلول حل شونده دارای نقطه جوش بالاتری نسبت به حلال (مانند نمک) است، به بخار گاز تولید شده

اجازه می دهد تا به عنوان تقطیر جمع آوری شود در حالی که کنسانتره آب نمک باقیمانده دور ریخته می شود.

معایب فرآیندهای نمک زدایی

چالش‌های نمک‌زدایی شامل آلودگی تولید شده توسط نیروگاه‌های نمک‌زدایی در مقیاس بزرگ و به سبک حرارتی و مقدار زیادی انرژی مورد نیاز

برای بهره‌برداری از آنها است. همانطور که جهان به سمت استفاده روزافزون از منابع انرژی جایگزین پیش می رود، این نگرانی باید با گذشت زمان کاهش یابد.

در حالی که فرآیندهای غشایی تمیزتر و ایمن تر هستند، ساخت کارخانه های نمک زدایی در مقیاس تجاری از این نوع نیز گران تر است.

همچنین، غشاها از طریق خیس شدن بیش از حد و سایر انواع آلودگی تخریب می شوند و این فرآیند در حال حاضر به اندازه اکثر انواع نمک زدایی حرارتی کارآمد نیست.

روش های مختلف نمک زدایی

آب شیرین یک نیاز اساسی است و بنابراین تصفیه فاضلاب و از بین بردن نمک آب شور برای دسترسی بیشتر به آب آشامیدنی برای جمعیت

مورد نیاز مهم است. این فرآیند نمک اضافی را از بین می برد و همچنین میزان مواد معدنی آب را کاهش می دهد.

بیایید با جزئیات ببینیم که فرآیند نمک‌زدایی چیست و روش‌های مختلف نمک‌زدایی چیست.

فرآیند نمک زدایی چیست؟

فرآیند نمکزدایی شامل حذف نمک های محلول از آب دریا، آب های شور، فاضلاب شهری و حتی آب های زیرزمینی با محتوای مواد معدنی بالا می باشد.

این فرآیند آب را برای مصارف انسانی، آبیاری، کاربردهای صنعتی و غیره مناسب می کند. فرآیندهای نمکزدایی صنعتی

گاه گران هستند و تنها در مواردی مفید هستند که از نظر اقتصادی به دست آوردن آب شیرین از طریق دیگری مقرون به صرفه نباشد.

چرا نمک زدایی مهم است؟

با افزایش روز به روز جمعیت انسانی، نیاز به آب شیرین افزایش می یابد. مناطق خشک بدون دسترسی

به آب شیرین متکی به باران و منابع آب زیرزمینی هستند که باز هم محدود هستند.

با ادامه استخراج، آب از منابع زیرزمینی به طور فزاینده‌ای شور می‌شود و با توجه به اینکه مردم به دنبال آب شیرین می‌گردند،

نمک‌زدایی بسیار مهم‌تر می‌شود. تخمین زده می‌شود که ۳۰ درصد از مناطق تحت آبیاری جهان از شوری رنج می‌برند

و استفاده از راه‌حل اصلاح پرهزینه است. به همین دلیل، نمک زدایی می تواند تعدادی از مشکلات را حل کند و آب تولید کند که به حمایت از جمعیت های مختلف کمک می کند.

انواع آب مورد استفاده برای نمک زدایی

انواع آب مورد استفاده برای نمک زدایی عمدتاً آب دریا و آب شور است.

آب دریا

آبی که باید نمک زدایی شود می تواند از سطح دریا یا زیر آن گرفته شود. زمانی که نیاز به به حداقل رساندن تاثیرات

بر روی ناحیه اطراف وجود داشته باشد، تامین آب های سطحی شور امکان پذیر است. اگر بتوان از فیلترها برای

به حداقل رساندن میزان پیش تصفیه لازم قبل از رسیدن آب به سیستم های تصفیه اولیه استفاده کرد، این روش موثر است.

جذب زیرسطحی آسیب کمتری به جانداران دریایی وارد می کند اما اگر زمین شناسی مساعد نباشد به سفره های

آب شیرین مجاور آسیب می رساند. روش های آبگیری از زیر سطح شامل گالری های نفوذی، چاه های ساحلی عمودی و چاه های شعاعی است.

آب شور

آب شور به طور قابل توجهی کمتر از آب دریا شور است و معمولاً در سفره‌های زیرزمینی که ذخایر آب زیرزمینی هستند

یا مصب‌هایی که مسیرهای پایین‌تری در محل برخورد رودخانه با دریا هستند، یافت می‌شود.

روش های نمک زدایی آب دریا

سه روش اصلی نمک زدایی و تصفیه آب وجود دارد که عبارتند از:

تقطیر حرارتی

تقطیر حرارتی یکی از بهترین روش های تصفیه آب دریا و آب شور برای تبدیل آنها به آب آشامیدنی است. رایج ترین فرآیندهای نمک زدایی حرارتی عبارتند از:

  • تقطیر فلش چند مرحله ای
  • تقطیر چند اثره
  • تبخیر فشرده سازی بخار

با تقطیر فلش چند مرحله ای، آب شور از طریق محفظه های متعدد فرستاده می شود و در دماهای بالا و فشار بالا گرم و فشرده می شود.

با حرکت آب در داخل محفظه ها، فشار کاهش می یابد. در نتیجه آب شور می جوشد و بخار آب شیرین را تشکیل می دهد که متراکم شده و جمع می شود.

تقطیر چند اثر از همان فرآیند تقطیر چند مرحله ای فلاش استفاده می کند. تفاوت اصلی این است که به جای استفاده

از اتاق های متعدد یک کشتی، این فرآیند از رگ های متوالی استفاده می کند. چندین کشتی این فرآیند را کارآمدتر می کند.

تقطیر فشرده سازی بخار از گرمای فشرده سازی بخار برای تبخیر آب تغذیه استفاده می کند. می توان آن را به طور مستقل

یا ترکیب با فرآیند دیگری برای تقطیر حرارتی استفاده کرد. این واحدها معمولاً برای مقاصد کوچک تا متوسط ​​مانند

استراحتگاه ها، صنایع و سایت های حفاری نفت استفاده می شوند.

الکترودیالیز

این روش دیگری است که برای نمک زدایی حجم زیادی از آب استفاده می شود و از غشاهایی استفاده می کند

که تنها اجازه عبور یون های دارای بار منفی یا بار مثبت را در یک زمان می دهد. چهار مولکول یونی رایج در آب شور عبارتند از کلسیم، سدیم، کلرید و کربنات.

نیروی محرکه پشت آن یک پتانسیل الکتریکی است که کاتیون ها و آنیون ها را از طریق یک غشای نفوذ پذیر جذب و حرکت می دهد و در طرف دیگر آب شیرین تولید می کند.

اسمز معکوس

اسمز معکوس یک تصفیه آب است که از یک گرادیان فشار برای انتقال خوراک آب شور پرفشار از طریق غشایی استفاده می کند که کلر، نمک و کثیفی را فیلتر می کند.

غشای مورد استفاده بسته به فرآیند دارای اندازه منافذ متفاوتی خواهد بود و فرآیند می تواند میکروفیلتراسیون،

نانوفیلتراسیون، اولترافیلتراسیون یا اسمز معکوس باشد. از آنجایی که غشای اسمز معکوس دارای ریز منافذ است،

برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن و حذف مواد جامد معلق، لازم است آب تغذیه هم به صورت بیولوژیکی و هم از نظر فیزیکی پیش تصفیه شود.

دستگاه تصفیه آب چیست: در سراسر جهان، سیستم های تصفیه آب آشامیدنی خانگی ، از جمله مرحله اسمز معکوس، معمولاً برای بهبود آب برای آشامیدن و پخت و پز استفاده می شود. چنین سیستم هایی معمولاً شامل تعدادی مرحله هستند: یک فیلتر رسوب برای به دام انداختن ذرات، از جمله زنگ و کربنات کلسیم به صورت اختیاری، یک فیلتر رسوب دوم با منافذ کوچکتر یک فیلتر کربن فعال برای به دام انداختن مواد شیمیایی آلی و کلر ، که به انواع خاصی از غشای کامپوزیتی لایه نازک حمله کرده و آنها را تخریب می کند.

تصفیه آب چیست | قیمت تجهیزات آب شیرین کن | آریاعمران

یک فیلتر اسمز معکوس که یک غشای کامپوزیت لایه نازک است به صورت اختیاری، یک لامپ ماوراء بنفش

برای استریل کردن میکروب هایی که ممکن است از فیلتر شدن توسط غشای اسمز معکوس فرار کنند.

به صورت اختیاری، یک فیلتر کربن دوم برای جذب آن دسته از مواد شیمیایی که توسط غشای اسمز معکوس حذف نشده اند.

در برخی از سیستم ها، پیش فیلتر کربن حذف می شود و از غشای تری استات سلولز استفاده می شود.

CTA (سلولز تری استات) یک غشای محصول جانبی کاغذی است که به یک لایه مصنوعی متصل شده

و به گونه ای ساخته شده است که با کلر موجود در آب تماس پیدا کند. اینها به مقدار کمی کلر در منبع آب نیاز دارند تا از تشکیل باکتری روی آن جلوگیری شود.

طراحی سیستم نصب آب شیرین کن:

تاسیسات آب شیرین کن یک سیستم کامل با ورودی آب تغذیه و لوله های تخلیه مجزا برای کنسانتره و نفوذ است.

داده های لوله های ورودی و خروجی باید همیشه با آنالیز آب ، فشار آب تغذیه و احتباس نمک مقایسه شود .

هدف طراح سیستم اسمز معکوس کمترین فشار غشا و هزینه نصب و حداکثر بازیابی و حفظ نمک خواهد بود.

بازیابی یک تاسیسات نمک زدایی برای آب شور حدود ۸۵ درصد است. این بستگی به حلالیت جامدات معلق موجود در آب تغذیه دارد.

در طول نمک زدایی آب دریا، بازیابی چهل تا پنجاه درصد مطلوب است. بازیابی نمک زدایی آب دریا به فشار اسمزی

آب خوراک و انواع غشای اعمال شده در طول فرآیند نمک زدایی بستگی دارد.

یک سیستم فیلتراسیون غشایی معمولاً برای حضور در یک فرآیند مداوم طراحی می شود. انتخاب

برای یک فرآیند پیوسته می تواند انجام شود، زیرا شرایط فرآیند، مانند جریان آب تغذیه و جریان نفوذ، پیوسته هستند.

سیستم اسمز معکوس هم همینطور. اینها همچنین برای حضور در یک فرآیند پیوسته با جریان نفوذ مداوم و بازیابی سیستم که ثابت است طراحی شده‌اند.

تغییرات دمای آب و درجه رسوب آب تغذیه با تنظیم فشار تغذیه جبران می شود.

دستگاه تصفیه آب چیست | قیمت تجهیزات آب شیرین کن | آریاعمران

سیستم چند مرحله ای

سیستم هایی که از بیش از یک مرحله تشکیل شده اند، سیستم های چند مرحله ای نامیده می شوند.

این سیستم‌ها می‌توانند به بازیابی‌های سیستم بالاتری برسند، بدون اینکه از محدودیت‌های بازیابی یک عنصر تجاوز کنند.

برای به دست آوردن بازیابی تا ۷۰٪، باید دو مرحله در سیستم تصفیه آب خوراک اجرا شود.

پارامترهای نظارت در سیستم های اسمز معکوس

پنج پارامتر مهمی که باید روزانه پایش شوند عبارتند از: شاخص چگالی سیلت (SDI)، فشار دیفرانسیل،

جریان نفوذ نرمال، درصد دفع و ضریب افت فشار. آنها پتانسیل رسوب و میزان رسوب و/یا پوسته پوسته شدن

را نشان می دهند که دو علت اصلی جایگزینی زودرس عنصر غشاء هستند.

افت فشار سیستم اسمز معکوس:

تفاوت بین ورودی به عناصر غشایی اولیه و فشار جریان کنسانتره که از عناصر انتهایی دم خارج می شود،

فشار آب را در سراسر سطح غشاء تمام عناصر می دهد. این افت فشار یا فشار دیفرانسیل هیدرولیک (ΔP) نامیده می شود.

تا زمانی که جریان ها و دما ثابت باشند، ΔP تغییر نخواهد کرد مگر اینکه چیزی به طور فیزیکی مانع عبور جریان بین پوشش های غشایی عناصر شود.

تا زمانی که جریان ها و دما ثابت باشند، فشار دیفرانسیل هیدرولیک تغییر نخواهد کرد،

مگر اینکه چیزی به طور فیزیکی مانع عبور جریان بین پوشش های غشایی عناصر (گرفتگی) شود.

نحوه انجام فرآیند نمک زدایی

عمدتاً از دو سیستم استفاده می‌شود: در سیستم اول، آب دریا با جذب بخار آن گرم می‌شود و سپس از طریق فرآیند تقطیر دوباره

به آب شیرین تبدیل می‌شود . پرکاربردترین فناوری، فناوری تقطیر چند مرحله ای است” یک فرآیند حرارتی برای نمک زدایی مقادیر

زیادی از آب دریا. این فرآیند بر این اصل استوار است که با کاهش فشار اتمسفر، آب در دماهای پایین تر می جوشد.

در این مورد، آب دریا از محفظه هایی به نام “مرحله” عبور می کند، که هر کدام حاوی یک مبدل حرارتی و یک جمع کننده میعانات است:

هنگامی که آب دریا از قبل گرم شده وارد مرحله اول می شود، بخشی از آن به سرعت می جوشد

و بخار تشکیل می دهد که به آب شیرین متراکم می شود. روی لوله های تبادل حرارت

روش دوم، که به اصطلاح اسمز معکوس نامیده می‌شود : در این حالت، آب با نمک‌های حل شده در آن، اساساً وجود دارد.

با فشار بالا از طریق یک غشای نیمه تراوا که اجزای نمکی را مسدود می کند و در عین حال به مولکول های آب اجازه عبور می دهد پمپ می شود .

تاثیرات عمده بر هزینه آب شیرین کن

عواملی که تأثیر مستقیم و عمده بر هزینه نمک‌زدایی دارند شامل فناوری نمک‌زدایی، کیفیت آب خام و

محصول، نوع ورودی و خروجی، محل کارخانه یا پروژه، نوع بازیافت انرژی مورد استفاده، قیمت برق، نیازهای

پس از تصفیه، ذخیره سازی، توزیع، هزینه های زیرساخت محلی و مقررات زیست محیطی.

نمونه هایی از هزینه های تاسیسات نمک زدایی

هزینه توسعه، ساخت و بهره برداری از تاسیسات نمک زدایی به محل کارخانه، نوع و کیفیت آب خام،

نوع ورودی و خروجی، فناوری نمک زدایی و سیستم های بازیافت انرژی مورد استفاده، هزینه بستگی دارد.

انرژی الکتریکی، هر گونه نیاز پس از تصفیه و ذخیره سازی، هزینه های توزیع، و مقررات زیست محیطی.

این تفاوت ها می تواند یک کارخانه بزرگ ساخته شده در یک منطقه از جهان را گران تر از یک کارخانه

کوچکتر ساخته شده در منطقه دیگری از جهان کند و منجر به تفاوت های قابل توجهی شود.

چرا آب را شیرین کنیم؟

آب با سختی بیش از حد می‌تواند حتی در سطح لوله‌های خانگی نیز باعث کدر شدن و کدر شدن پوست شود.

در عین حال، اگر آب دارای سختی بسیار کم باشد، می تواند تهاجمی باشد، به عنوان مثال، مولکول های دیگر

و به ویژه فلزات سنگین را حل می کند و به عنوان یک حلال عمل می کند.

نرم کننده می تواند دستی یا اتوماتیک باشد و از رزین تبادل یونی استفاده می کند. دومی پلیمری است

که دارای یون های سدیم است که با کلسیم و منیزیم موجود در آب مبادله می شود. سپس این یون‌ها

در داخل رزین نگهداری می‌شوند و سپس با آب نمک حاوی کلرید سدیم (NaCl) شسته می‌شوند که یون‌های متصل را از بین می‌برد.

علاوه بر این، سختی آب نیز بر طعم آن تأثیر می گذارد، بنابراین اغلب برای نرم کردن آن در مورد آب آشامیدنی انتخاب می شود.

قیمت آب شیرین کن صنعتی: انسان‌ها نمی‌توانند آب شور بنوشند، اما آب شور را می‌توان به آب شیرین تبدیل کرد که کاربردهای زیادی برای آن وجود دارد. این فرآیند «شیرین‌زدایی» نامیده می‌شود و بیشتر و بیشتر در سراسر جهان برای تأمین آب شیرین مورد نیاز مردم استفاده می‌شود. آب شیرین می تواند در بسیاری از نقاط کشور و جهان کمبود داشته باشد. و با ادامه رشد جمعیت، کمبود آب شیرین بیشتر اتفاق می‌افتد، البته فقط در مکان‌های خاصی. در برخی مناطق، آب شور (مثلاً از اقیانوس ) برای آشامیدن به آب شیرین تبدیل می شود.

قیمت آب شیرین کن صنعتی | تجهیزات تصفیه آب | آریاعمران

مانع «ساده» که برای تبدیل آب دریا به آب شیرین باید برطرف شود، حذف نمک محلول در آب دریا است.

این کار ممکن است به سادگی جوشاندن مقداری آب دریا در یک تابه، گرفتن بخار و متراکم کردن آن به آب (تقطیر) آسان به نظر برسد.

روش‌های دیگری در دسترس هستند، اما این فرآیندهای فن‌آوری کنونی باید در مقیاس بزرگ انجام شوند تا برای جمعیت‌های بزرگ مفید باشند،

و فرآیندهای فعلی گران، انرژی بر، و شامل امکانات در مقیاس بزرگ هستند.

قیمت آب شیرین کن صنعتی | تجهیزات تصفیه آب | آریاعمران

چه چیزی آب را شور می کند؟

منظور ما از «آب شور» چیست؟ آبی که شور است حاوی مقادیر قابل توجهی (به عنوان “غلظت”) از نمک های محلول است.

در این مورد، غلظت مقدار (بر حسب وزن) نمک در آب است که بر حسب «قسمت در میلیون» (ppm) بیان می‌شود.

اگر غلظت آب ۱۰۰۰۰ ppm نمک های محلول باشد، یک درصد وزن آب از نمک های محلول حاصل می شود.

در اینجا پارامترهای ما برای آب شور آمده است:

  1. شیرین – کمتر از ۱۰۰۰ ppm
  2.  کمی شور – از ۱۰۰۰ ppm تا ۳۰۰۰ ppm
  3. آب نسبتاً شور – از ۳۰۰۰ ppm تا ۱۰۰۰۰ ppm
  4. آب بسیار شور – از ۱۰۰۰۰ ppm تا ۳۵۰۰۰ ppm

به هر حال، آب اقیانوس ها حاوی حدود ۳۵۰۰۰ پی پی ام نمک است.

نیاز جهانی به آب شیرین

کمبود منابع آب شیرین و نیاز به منابع آب اضافی در حال حاضر در بسیاری از مناطق خشک جهان حیاتی است و در آینده اهمیت فزاینده ای خواهد داشت.

بسیاری از مناطق خشک به سادگی دارای منابع آب شیرین به شکل آب های سطحی مانند رودخانه ها و دریاچه ها نیستند.

آنها ممکن است فقط منابع آب زیرزمینی محدودی داشته باشند ، برخی از آنها با ادامه استخراج آب از سفره های زیرزمینی، شورتر می شوند.

تبخیر نمک زدایی خورشیدی توسط طبیعت برای تولید باران استفاده می شود که منبع اصلی آب شیرین روی زمین است.

روش دیگر: اسمز معکوس

روش دیگری برای نمک زدایی آب شور روش اسمز معکوس است. به عبارت ساده‌تر، آب حاوی مولکول‌های نمک محلول،

از طریق یک غشای نیمه‌تراوا (در اصل یک فیلتر)، که در آن مولکول‌های نمک بزرگ‌تر از سوراخ‌های غشاء عبور نمی‌کنند،

اما مولکول‌های کوچک‌تر آب از سوراخ‌های غشا عبور می‌کنند.

اسمز معکوس وسیله ای موثر برای نمک زدایی آب شور است، اما گرانتر از روش های دیگر است. با کاهش قیمت ها در آینده،

استفاده از دستگاه های اسمز معکوس برای نمک زدایی مقادیر زیادی از آب شور باید رایج تر شود.

نمک زدایی علم مدرن نیست

نمک‌زدایی از طریق تقطیر یکی از اولین اشکال تصفیه آب بشر است و امروزه نیز یک راه‌حل تصفیه محبوب در سراسر جهان است.

در دوران باستان، بسیاری از تمدن ها از این فرآیند در کشتی های خود برای تبدیل آب دریا به آب آشامیدنی استفاده می کردند.

امروزه از دستگاه‌های نمک‌زدایی برای تبدیل آب دریا به آب آشامیدنی در کشتی‌ها و بسیاری از مناطق خشک جهان و تصفیه آب

در مناطق دیگر که توسط آلاینده‌های طبیعی و غیرطبیعی آلوده شده‌اند، استفاده می‌شود. تقطیر شاید یکی از فناوری های تصفیه آب باشد

که به طور کامل طیف وسیعی از آلاینده های آب آشامیدنی را کاهش می دهد.

در طبیعت، این فرآیند اساسی مسئول  چرخه آب (هیدرولوژیکی) است . خورشید انرژی را تامین می کند

که باعث تبخیر آب از منابع سطحی مانند دریاچه ها، اقیانوس ها و نهرها می شود. بخار آب در نهایت در تماس با هوا خنک،

که در آن دوباره متراکم به شبنم فرم یا باران می آید. این فرآیند را می توان به صورت مصنوعی و با سرعت بیشتری نسبت

به طبیعت، با استفاده از منابع جایگزین گرمایش و سرمایش تقلید کرد.

غشاهای نمک زدایی

این غشاها به این دلیل نامگذاری شده اند که یون ها ( نمک ها) یا املاح آلی را دفع می کنند.

این غشاها هیچ منافذی ندارند. آب با انتشار در ساختار پلیمری واقعی که همیشه آبدوست است و توسط آب “منبسط” می شود، حرکت می کند.

این غشاها خود به عنوان غشاهای اسمز معکوس و نانوفیلتراسیون طبقه بندی می شوند.

فرآیندهای حرارتی

فرآیندهای حرارتی روش‌های تقطیر چند مرحله‌ای هستند که از تقطیر ساده و در مقیاس کوچک تا نمک‌زدایی تجاری آب دریا را شامل می‌شود.

نمک‌زدایی حرارتی از آب دریا در مقیاس وسیع بیش از ۶۰ سال است که در ابتدا در خاورمیانه انجام می‌شود، جایی که هنوز فناوری نمک‌زدایی غالب است.

اگرچه مصرف انرژی و هزینه های آن به طور کلی بیشتر از فرآیندهای غشایی است، اما در حال حاضر بیشتر آب آشامیدنی،

آبیاری و فرآوری شده در آن کشورها را تامین می کند. فرآیندهای حرارتی اصلی عبارتند از:

تقطیر چندگانه فلاش : آب گرم شده در طی افت فشار سریع می جوشد و بخار متراکم می شود.

بخار میعان در سطوحی که با آب تغذیه در تماس هستند ایجاد می شود، به طوری که گرمای تبخیر بیشتر بازیابی می شود

و آب تغذیه از قبل گرم می شود. این به طور متوالی در چند مرحله رخ می دهد. بازیابی آب شیرین در محدوده ۲۵ تا ۵۰ درصد است.

ویژگی هایی شامل حجم بالا، خوردگی، پوسته پوسته شدن و استفاده زیاد از مواد شیمیایی تصفیه است.

نمک زدایی حرارتی همچنین شامل حذف برخی از آلاینده های شیمیایی است که ممکن است در آب دریا باشد.

اگر آلودگی نفتی وجود داشته باشد، تمام مواد فرار ممکن است حذف نشوند زیرا اغلب در هر مرحله تبخیر فقط از یک صفحه نظری استفاده می شود.

همچنین، امکان جذب و تقطیر با بخار برخی از آلاینده‌های با وزن مولکولی بالاتر، به عنوان مثال، برخی از سموم جلبکی، ممکن است وجود داشته باشد.

کنسانتره ها معمولاً به دریا بازگردانده می شوند. اگرچه بهبودهای بهره وری در حال انجام است، فرآیندهای حرارتی معمولاً انرژی بر هستند،

که باعث استفاده بیشتر از فرآیندهای غشایی هنگام طراحی تاسیسات جدید می شود.

مدیریت کنسانتره های نمک زدایی

تمام فرآیندهای نمک زدایی یک آب نمک غلیظ (بالقوه ۸ یا ۹ تا ۱) و کنسانتره ای از سایر مواد شیمیایی موجود در آب آلوده در حال تصفیه تولید می کنند.

برخی از کنسانتره ها ممکن است حاوی محصولات قابل بازیافت باشند. مدیریت کنسانتره یک چالش مهم است.

تأسیسات نمک‌زدایی آب دریا در خط ساحلی معمولاً این فرصت را دارند که کنسانتره را از طریق یک لوله طولانی به دریا برگردانند،

اما معمولاً پس از رقیق‌سازی اولیه و تعادل حرارتی. تأسیسات آب نمک داخلی را می توان به حوضچه های تبخیر پوشش داده شده،

درمان اضافی برای تغلیظ نمک ها شاید تا خشکی یا تزریق عمیق چاه محدود کرد.

کنسانتره های شیمیایی به دلیل سمیت احتمالی و همچنین شوری، قبل از دفع، به جز تزریق چاه عمیق، تحت شرایط اضافی قرار خواهند گرفت.

نمک زدایی چگونه کار می کند؟

نمک زدایی آب دریا حذف نمک و ناخالصی از آب دریا برای تولید آب شیرین است.

کارخانه های آب شیرین کن ما از فرآیند اسمز معکوس استفاده می کنند. آب دریا از اقیانوس به کارخانه نمک‌زدایی پمپ می‌شود

و از فیلتر پیش تصفیه عبور می‌کند تا بیشتر ذرات بزرگ و کوچک را حذف کند.

سپس آب دریای تصفیه شده تحت فشار از طریق غشاهای خاصی عبور می کند که در نتیجه فرآیند اسمز که معمولاً در طبیعت اتفاق می افتد معکوس می شود.

منافذ غشاها به قدری ریز هستند که نمک، باکتری، ویروس و سایر ناخالصی ها از آب دریا جدا می شوند.

در اصل آنها مانند صافی های میکروسکوپی عمل می کنند. حدود نیمی از آبی که از دریا وارد گیاه می شود به آب آشامیدنی شیرین تبدیل می شود.

نمک و سایر ناخالصی‌های حذف شده از آب دریا، سپس از طریق پخش‌کننده‌ها به اقیانوس بازگردانده می‌شوند،

که باعث می‌شود به سرعت مخلوط شود و از آسیب‌دیدگی محیط دریایی جلوگیری کند.

سپس آب شیرین‌سازی‌شده قبل از اینکه به دست مشتریان ما برسد، تحت تصفیه بیشتر قرار می‌گیرد تا استانداردهای آب آشامیدنی را برآورده کند.

بخش آب شیرین کن از کارخانه آب شیرین کن شامل مجموعه ای از غشاهای اسمز معکوس هستند که در تعدادی از مخازن تحت فشار،

که پس از آن در یک روش خاص مرتب قرار دارد. آب تغذیه ای که به ماژول پمپ می شود به یک محصول با شوری کم و یک محصول با شوری بالا جدا می شود.

فرآورده کم نمک را تراوا و محصول پر نمک را کنسانتره می نامند. جریان کنسانتره توسط یک شیر فشاری که در جریان کنسانتره قرار دارد کنترل می شود.

شیر کنسانتره درصد آب تغذیه ای که از طریق جریان کنسانتره از ماژول خارج می شود را کنترل می کند.

فیلتراسیون تصفیه آب صنعتی: یکی از فیلتر هایی که در دستگاه تصفیه آب قرار می گیرد، فیلتر میکرونی است. در واقع از قطعات مهم این دستگاه می باشد. در زمان خرید فیلتر میکرونی باید نکاتی را مد نظر داشته باشید. مثل اینکه فیلتری که شما می‌ خواهید جانبو است یا اسلیم؟! صافی مورد استفاده دارای چند میکرون می باشد و از این فیلتر برای چه مکانی می‌ خواهید استفاده نمایید. در نظر داشته باشید که آب سخت با آبی که حاوی رسوبات و املاح باشد تفاوت دارد. پس آب سخت با آب دارای املاح و رسوبات را اشتباه نگیرید. آب سخت آبی است که املاحی که در آن وجود دارد با گذشت زمان موجب می شود که لوله ها و تجهیزاتی که در سیستم استفاده می شود گرفته شود.

فیلتراسیون تصفیه آب صنعتی | فیلتر میکرونی تصفیه آب | آریاعمران

همانطور که گفته شد یکی از تجهیزات تصفیه آب که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد زیادی دارد

و در صنعت آب شیرین کن صنعتی و اسمز معکوس دارای اندازه های گوناگونی از جمله یک میکرون، ۵ میکرون،

۱۰ میکرون و ۲۰ میکرون و نیز از اندازه های ۱۰ اینچ، ۲۰ اینچ، ۳۰ اینچ، ۴۰ اینچ برخوردار می باشد و قطر هایی به اندازه دو و نیم و چهار و نیم اینچ دارند.

فیلتر میکرونی در دستگاه تصفیه آب صنعتی نقش بسیار مهمی دارد. این فیلتر با املاح رسوب‌ گذاری که بر روی سطح ممبران وجود دارند

مبارزه می کند. ذرات درشتی که به وسیله جامبو از بین می روند باعث می شود که طول عمر ممبران افزایش پیدا کند.

از این رو در پیش تصفیه دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس باید به صورت مرتب و در یک بازه زمانی مشخص از این فیلتر تعویض شود تا آب با کیفیت تصفیه شود.

از فیلتر میکرونی استفاده می شود تا گل و لای و املاح و رسوباتی که اندازه آن ها به اندازه دانه میکرونی است

از فرآیند فیلتراسیون میکرونی که دارای جنس پلی پروپیلن می باشد حذف شوند.قیمت فیلتر میکرونی | انواع فیلتر میکرونی | آریا عمران

فیلتر ممبرین

فیلتر ممبران انواع گوناگونی دارد مانند اولترافیلتراسیون و نانوفیلتراسیون. از  نانوفیلتراسیون برای کاربرد های خاصی استفاده می شود.

فیلتر ممبران به تنهایی وظیفه ندارد که همه آلاینده ها را از آب جدا نماید. از این رو به غیر از این فیلتر و فیلتر میکرونی فیلتر های دیگری

در دستگاه تصفیه آب قرار دارند که هر کدام وظیفه خاصی را بر عهده دارند. از این رو نباید تصور کنید که با خرید فیلتر ممبران

این فیلتر می تواند به حذف همه آلاینده‌ ها بیانجامد. هیچ فیلتری حذف همه آلاینده  ها را نمی تواند انجام دهد.

اما کار فیلتر ممبران بسیار مهم است و جزء بخش های مهم در دستگاه تصفیه آب می باشد. در واقع بدون اینکه فیلتر ممبران وجود داشته باشد دستگاه اسمز معکوسی نداریم.

نمک های محلول و غیرمحلولی که درون آب قرار دارند به وسیله فیلتر ممبران شناسایی می شوند.

نمک ها از غشا نمی‌ توانند بگذرند. از این رو به نحو مستقیم به آب فاضلاب وارد می‌ شوند.

فلزات سنگین که باعث سرطان در دستگاه گوارشی بدن می شوند در داخل آب قرار دارند و خیلی هم خطرناک می باشد.

اندازه این فلزات سنگین از اندازه مولکول های آب بزرگتر است. برای همین در داخل لایه های فیلتر ممبران گیر می کنند

و به سوی فاضلاب هدایت می شوند. نیترات نیز خطرناک می باشد و مقدار کمی از آن در آب شهری همیشه وجود دارد.

فیلتر ممبران اجازه ورود نیترات هم نمی دهد. همچنین فیلتر ممبران نمی گذارد که باکتری ها و قارچ ها که از ابعاد عظیمی هم برخوردار هستند وارد آب شوند.

باکتری و قارچ ها موجب بیماری پوستی و عفونی می شوند.

اجزای فیلتر ممبران

فیلتر ممبران دارای اجزایی می باشد که آن ها با همدیگر برای تصفیه آب کمک می کنند. یکی از این اجزا غشا نیمه تراوا است.

غشای نیمه تراوا صفحاتی می باشند که دارای منافذ خیلی ریزی هستند و اجازه نمی دهند ذراتی که از این منافذ بزرگتر هستند عبور کنند.

غشای نیمه تراوا در اطراف میله پلاستیکی به صورت مارپیچی قرار گرفته است و در داخل محفظه هوزینگ فیلتر کارتریج وجود دارد.

یکی دیگر از اجزای فیلتر ممبران مجرای فاضلاب است. بعد از این که آبی با املاح زیاد وارد دستگاه تصفیه آب می شود

املاحی که بزرگتر از یک هزارم میکرون هستند نمی توانند از غشای نیمه تراوا عبور کنند. ذراتی که باقی مانده‌ اند

از پشت غشا به مجرای فاضلاب وارد می شود تا به این صورت از دستگاه خارج شوند.