مراحل اصولی تصفیه فاضلاب : با توجه به خطرات بسیاری که فاضلاب ها برای محبط زیست دارند تصفیه فاضلاب می تواند راهکاری بسیار مهم و اساسی جهت پاکسازی فاضلاب از آلودگی و باکتری ها باشد در واقع تصفیه فاضلاب این شرایط را به وجود می آورد که می توان از فاضلاب به صورت مجدد در صنایع مختلفی از جمله کشاورزی استفاده کرد.
مراحل اصولی تصفیه فاضلاب | کاربرد سختی گیر رزینی | آریاعمران
افزایش جمعیت و افزایش بی رویه از آب و عدم استفاده صحیح از آن موجب شده است که کل جهان با مشکل کم آبی مواجه شوند و برای آن که بتوان این کم آبی را در صنایع مختلفی از جمله کشاورزی جبران کرد در تصفیه خانه می توان فاضلاب ها را به روش های مختلفی تصفیه کرد.
ما در این نوشتار در تلاش هستیم شما را با تصفیه فاضلاب آشنا سازیم و اطلاعاتی را در ارتباط با روش های مختلف تصفیه فاضلاب در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم. با ما همراه باشید.
تصفیه فاضلاب چیست؟
بسیاری از افرادی که اطلاعات کافی در ارتباط با تصفیه فاضلاب ندارند همواره این سوال را از خود می پرسند که تصفیه فاضلاب چیست؟
قبل از آن که به سراغ مبحث تصفیه فاضلاب برویم بهتر است که بدانید فاضلاب به آبی گفته می شود که با یک بار استفاده کیفیت اولیه خود را از دست می دهد و نمی توان بدون تصفیه از آن استفاده کرد و همان طور که می دانید از آب در صنایع مختلفی استفاده می شود و موارد استفاده متعدد سبب شده است که فاضلاب حاوی مواد و آلاینده های مختلفی باشد که برای محیط زیست خطرناک هستند بنابراین قبل از ورود این فاضلاب ها به محیط زیست بهتر است در تصفیه خانه ها عملیات تصفیه بر روی آن انجام شود.
به جهت مطالعه مقاله سختی گیر کلیک کنید.
تصفیه فاضلاب به عملیاتی گفته می شود که بر روی انواع فاضلاب انجام می شود و از مهم ترین دلایل تصفیه فاضلاب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- حذف و نابودی مواد معلق و شناور موجود در آب
- حذف کامل مواد آلی که قابلیت تجزیه و تبدیل به مواد معدنی کم خطررا دارند.
- می توان پاتوژن و پارزایت ها را به صورت کامل از فاضلاب ها حذف کرد.
- از بین بردن مواد سمی خطرناک
- کاهش مصرف آب شیرین و استفاده مجدد از آن در صنایع مختلف
- حفظ محیط زیست
- بهبود شرایط بهداشتی
مدل های مختلف فاضلاب
همان طور که در سطرهای بالا اشاره کردیم با توجه به این که آب را در مصارف مختلفی استفاده می کنند بنابراین انواع فاضلاب به وجود می آیند که همین امر سبب شده است برای تصفیه آن از روش های مختلفی استفاده شود.
جهت مطالعه مطلب درباره هوزینگ کلیک کنید.
بنابراین در تصفیه خانه ها قبل از تصفیه نوع فاضلاب را شناسایی می کنند و بهترین روش را برای تصفیه آن به کار می برند.
- فاصلاب بهداشتی
- فاضلاب شهری
- فاضلاب ناشی از سیلاب
- فاضلاب صنعتی
- فاضلاب کشاورزی
- فاضلاب خانگی
- فاضلاب انسانی
همان طور که می دانید فاضلاب حاوی آلایندهای خطرناکی است که عدم تصفیه آن می تواند خطرات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
حال که با انواع فاضلاب آشنا شدید بهتر است که بدانید در زمان تصفیه فاضلاب به فاکتورهای مهمی توجه می شود که از مهم ترین این فاکتورها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- چه میزان چربی ها و مواد کلوئیدی در فاضلاب وجود دارد. ( البته این مورد مختص به فاضلاب های صنعتی و تولیدی است)
- میزان یون، روی، نیکل و کادمیوم در فاضلاب
- میزان مواد جامد موجود در فاضلاب
- در تصفیه فاضلاب پارامترهای مختلفی چون BOD، COD، TSS و PH بررسی می شود.
- نوع مواد موجود در فاضلاب از نظر مواد آلی یا مواد غیر آلی را باید شناسایی کرد .
رایج ترین روش ها برای تصفیه فاضلاب
تصفیه فاضلاب با روش های مختلفی انجام می شود که از رایج ترین آن ها می توان به روش های زیر اشاره کرد:
- شیمیایی
- بیولوژیکی
- فیزیکی
لازم به ذکر است در میان روش های نامبرده روش فیزیکی با توجه به مزایای بالایی که دارد کاربرد بسیاری دارد. هر چند برای انتخاب بهترین روش برای تصفیه فاضلاب باید به فاکتورهای گفته شده و نوع فاضلاب نیز توجه داشته باشید .
سخن پایانی
تصفیه فاضلاب راهکاری مفید و کاربردی است که می توان آلاینده های موجود در فاضلاب ها را به میزان قابل توجهی حذف کند و آن را برای موارد مختلفی آماده نماید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.