.
سیستم اسمز معکوس ثبت ساعت کارکرد آن
سیستم اسمز معکوس : ثبت ساعت کارکرد اسمزمعکوس زمانی که به طور فعال در سرویس بوده است، اکثر مواقع برای تعیی کارکرد آن یا زمان از سرویس خارج بودن آن سودمند است. همچنین، اندازه گیری ساعت کارکرد سیستم می تواند در تعیین مقدار مصرف آب توسط سیستم، مورد استفاده قرار گیرد.
فشار غشای RO
فشار در محل ورودی آب به محفظه ی المنت ، فشار اولیه و یا فشار آب خوراک نامیده می شود. اگر فشار پمپ فشار قوی، توسط یک شیر فشار شکن شکسته شود، این فشار در قسمت خروجی شیر باید اندازه گیری شود. ( فشارسنج نباید مستقیما بعد از شیر شکن نصب شود، زیرا امکان دارد که سرعت زیاد آب ، موجب مکش در فشار سنج شود که در نتیجه آن، فشار پایین دست را کمتر از مقدار واقعی نشان خواهد داد.
فشار آب دور ریز سیستم اسمزمعکوس RO
فشار در خروجی از محفظه های المنت انتهایی، فشار نهایی یا فشار دور ریز خوانده می شود. این پارامتر، فشار قبل از شیر فشار شکن آب دورریز می باشد.
اُفت فشار RO
اختلاف فشار آب در ورودی و خروجی سیستم RO ( یا اختلاف فشار آب خوراک ورودی و آب دورریز) نشان دهنده مقاومت در مقابل جریان در حین عبور آب خوراک از المنتهای غشا است. این پارامتر همچنین افت فشار نامیده میشود.
دبی آب محصول در سیستم اسمزمعکوس RO
به دبی آبی که از غشاهای سیستم RO عبور می کند اطلاق می شود . در سیستم های تصفیه آب، اغلب از آن به عنوان آب تولیدی نام برده میشود.
دبی آب تغلیظ شده در سیستم اسمزمعکوسRO
به دبی آب تغلیظ شده RO که در کاربردهای خالص سازی، آب دورریز هم نامیده میشود. گفته میشود.
بازدهی آب محصول در سیستم اسمزمعکوس RO
نسبت دبی آب محصول به دبی آب خوراک، بازدهی سیستم نامیده میشود. تغییر این پارامتر، موجب تغییرات زیاد غلظت املاح در حین عبور آب خوراک از سیستم اسمزمعکوس می شود و بنابراین ، مقدار آن بستگی به پتانسیل تشکیل رسوب بر روی المنتهای غشا دارد.
جریان برگشتی در سیستم اسمزمعکوس RO
دبی آب دورریز برگشتی به ابتدای سیستم اسمزمعکوس می باشد.
دبی نرمال شده آب محصول در سیستم اسمزمعکوس RO
دبی آب محصول نرمال شده پس از تغییرات و فشار است. محاسبات مربوطه.
TDS آب خوراک در سیستم اسمزمعکوس RO
غلظت جامدات محلول در آب خوراک سیستم است.
در سیستم های تولید آب خالص، کل جامدات محلول (TDS)، یا از طریق اندازه گیری مستقیم مواد جامد محلول و یا از طریق اندازه گیری هدایت الکتریکی مشخص می شوند.
درصد دفع نمک در سیستم اسمزمعکوسRO
درصد نمکهای محلول که توسط غشای اسمزمعکوس دورریز میشود، درصد دفع نمک نامیده میشود.
ثبت هفتگی / ماهیانه پارامترهای کلیدی
برای کسب اطلاعات بیشتر در باره ی کارآیی یک سیستم RO، پیشنهاد میشود که پارامترهای زیر ثبت شوند.
غلظت آب تغلیظ شده در سیستم اسمزمعکوسRO
TDS، یا هدایت الکتریکی آب تغلیظ شده ( دورریز) و آب خوراک می توانند جهت محاسبه غلظت میانگین در سطح غشا مورد استفاده قرار گیرند که از آنها در محاسبه میانگین دفع نمک توسط غشا می توان استفاده کرد.
همچنین، غلظت آب تغلیظ شده در محاسبه موازنه ی جرمی به منظور بررسی صحت میزان دبی آب و غلظت آنها بکار می رود. موازنه ی جرمی به این حقیقت اشاره میکند که در سیستم های پایاو پیوسته، همان مقدار که وارد سیستم می شود، به همان اندازه از سیستم خارج می شود.
TDS آب دور ریز ×دبی آب دور ریز + TDS آب محصول × دبی آب محصول = TDS آب خوراک × دبی آب خوراک
به طوری که دبی آب خوراک دو برابر با مجموع دبی آب محصول و آب دورریز است.
غلظت آب محصول یک محفظه به طور مستقل (Individual) در سیستم اسمز معکوس RO
TDS و یا هدایت الکتریکی آب محصول از هر محفظه مستقل و مجزا در تعیین کارآیی آن محفظه بسیار موثر است.
دبی آب محصول یک محفظه المنت به طور مستقل در سیستم اسمز معکوس RO
به دبی آب محصول از هر محفظه به طور جداگانه گفته میشود. همانند غلظت آب محصول محفظه مستقل، این پارامتر هم برای تعیین کارآیی محفظه مفید خواهد بود.
فشار آب بین مراحل در سیستم اسمز معکوس RO
فشار بین مراحل در سیستم اسمز معکوس ، در تعیین اختلاف فشار هیدرولیکی برای هر مرحله به عنوان مقیاسی برای افزایش اختلاف فشار در تمام سیستم RO مفید به نظر می رسد.
روزانه باید چهار مرتبه فشار بین مراحل اندازه گیری شود.
به هرحال، اگر یک تست کلی از تمام مقادیر در زمان راه اندازی گرفته شود و نتایج آن ثبت شود. مبنای خوبی برای سایر قیاسها در آینده خواهد بود.
از این به بعد، نتایج باید بر مبنای مشخصی اندازه گیری و ثبت شود.
اگر یکی از نتایج، نامعقول باشد، باید مجددا تمام مقادیر اندازه گیری و ثبت شوند
تا اطلاعات کافی جهت کمک به حل مشکل در دسترس قرار گیرد.
کالیبراسیون در سیستم اسمز معکوس RO
کالیبراسیون ( واسنجی) وسایل ابزار دقیق سیستم RO
در زمانهای مشخص، امری ضروری است تا اطمینان کافی از دقت و صحت نتایج حاصل شود. کالیبراسیون وسایل ابزار دقیق، مستلطم اتلاف زمان زیادی است.
PH متر در سیستم اسمز معکوس RO
Ph متر برای اندازه گیری جریان تدریجی مناسب نیست. دلیل این امر، کاهش محلول کلرید پتاسیم سنسور مرجع است.
پیشنهاد میشود که هر هفته PH آب با استفاده از وسایل آزمایشگاهی نیز اندازه گیری شود.
بر اساس یک برنامه زمان بندی شده ی ماهیانه،
سنسور PH متر باید طبق نظریه سازنده آن توسط بافر، کالیبره شود.
روش کار به این ترتیب است که
سنسور در بافرهایی که دارای PH مشخص هستند قرار داده میشود و PH متر نسبت به این اعداد کالیبره می شود.
به خاطر حصول اطمینام از صحت کارکرد PH متر، سنسور آن باید تعویض شود و یا اینکه محلول کلرید پتاسیم جبرانی تهیه گردد.
دبی سنج در سیستم اسمز معکوس RO
بهترین راه برای کالیبره کردن دبی سنج، جریانی از آن عبور میکند در داخل یک مخزن مدرج بزرگ ریخته شود. و زمان پر شدن آن با یک کُرنومتر اندازه گیری شود. این کار برای دبی های زیاد، عملی نیست. بعضی اوقات با نصب دبی سنج دیگری در مسیر
و با جایگزینی دبی سنج با وسیله ی دیگری به منظور تعیین میزان دبی. میتوان از کارآیی ضحیح آن اطمینان پیدا کرد.
دستگاه هایی در دسترس هستند. با تولید جریان مستقیم برق قادر به کالیبره دبی سنج از نوع چرخ پرده دار متحرک هستند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.