تصفیه فاضلاب
مخازن فولادی تحت فشار پوشش داخلی تانک در تجهیزات آب شیرین کن

لوله کشی ظروف تحت فشاری که برای پیش تصفیه RO مورد استفاده قرار میگیرند، از شرایط حادتری برخوردار است. اگر جنس لوله بکار رفته، نامناسب باشد، در دیواره تانک، اکسیداسیون اتفاق خواهد افتاد.

میزان این اکسیداسیون به آب خوراک اسمزمعکوس بستگی دارد. اگر مواد شیمیایی نظیر اسید در بالا دست ظرف تحت فشار تزریق شود، آب، سریعا، جذب دیواره تانک میشود. این عمل موجب تخریب زود هنگام تانک و نیز ورود آهن به آب خوراک RO میشود.

آسترزنی مخازن فولادی که قطور نیستند، بینهایت مشکل است. یک مخزن از جنس فایبرگلاس، ممکن است که به اندازه یک مخزن کربن استیل که به طرز صحیح آسترزنی شده است، دوام نداشته باشد، اما قیمت آن بسیار کمتر است. اگر از یک مخرن فایبرگلاس در محیط باز  استفاده شود، باید یا دارای سایهبان باشد و یا اینکه با یک رنگ که در مقابل اشعه ماورای بنفش مقاوم باشد، رنگآمیزی شود. تابش نور خورشید بهطور قابل توجهای عمر یک تانک فایبرگلاس را کاهش میدهد.

گالوانیزه کردن مخازن

بعضی از روشهایی که برای آسترزنی مورد استفاده قرار میگیرند، شامل گالوانیزه کردن مخزن، استفاده از عایق پلاستیکی، عایق اپوکسی، عایق لاکی، وینیلاستر، ویا ترکیبی از پلیوینیل کلراید هستند. پوشش گالوانیزه از مقاومت کمتری برخوردار است، زیرا احتمال جدا شدن تکههای بزرگ از دیوارهی مخزن وجود دارد. استفاده از عایق پلیوینیلکلراید و اپوکسی مشکل است و وینیلاستر نسبتا گران است.

برای اینکه مخازن فولادی تحت فشار در درازمدت، کارایی خوبی داشته باشدمعمولا کارهای نسبتا زیادی باید انجام گیرد. ابتدا مخزن باید سندبلاست و تمیز شود، بهطوری که با مواد آسترزده، سازگاری داشته باشد.

سازندگان تانکها باید تجربیاتی در زمینه استفاده از جنس آسترها داشته باشند و یا اینکه پیمانکار سازندهی مخزن از شرکتهایی باشند که تخصص آنها در زمینه ساخت تانکهای تحت فشار باشند.

 

نصب نشیمنگاه برای تجهیزات آب شیرین کن

اگر مخازن تحت فشار از قبل بر روی نشیمنگاه نصب شده باشند، هزینه گزاف نصب آن کاهش خواهدیافت. اگر لوله‌کشی مخازن از قبل در کارخانه سازنده انجام شده باشد، هزینه کمتری نسبت بع انجام این کارها در سایت صنعتی را دارا خواهد بود.

همچنان مخازن فولادی تحت فشار و نگهدارندههای اسکلت باید تمیز، سندبلاست و رنگآمیزی شوند. سطح آنها باید با دو لایه اپوکسی یا رنگآمیزی لعابی پوشیده شوند.

 

کنترل دمای مبدلهای حرارتی در آب شیرینکن

در فصل زمستان دمای منابع آبهای سطحی، به طور قابل توجهی کاهش مییابد. نتیجه اینکار، تغییر اساسی در دبی آب محصول سیستم RO است. به منظور ثابت نگهداشتن دبی آب محصول، بعضی اوقات آب خوراک به سیستم RO  باید گرم شود. ( ضرایب تصحیح دما در ضمیمه نوشته شدهاند.) همچنین به خاطر اینکه فرآیندهای خاص دمای آب باید ثابت باشد، آب خوراک RO باید گرم شود.

در بسیاری از موارد، آبی که مورد نیاز فرآیند سیستم است . لازم نیست که گرم شود، مخصوصا اگر طراحی سیستم RO بیش از حد مورد نیاز باشد. دراینگونه موارد، پیشنهاد میشود که مبدلهای حرارتی ( یاهر سیستم با مکانیزم گرم کننده دیگری) مورد استفاده قرار نگیرد.

دلایل متعددی وجود دارد که اگر آب محصول گرم مورد نیاز نیست، آب خوراک به هیچ عنوان نباید گرم شود. آب گرمتر اغلب موجب فعالیت بیولوژیکی بیشتری میشود، مخصوصا اگر هیچ نوع بایوسایدی در سیستم وجود نداشته باشد. در دمای بالا تعداد باکتریها به سرعت افزایش مییابد. همچنین افزایش بیرویه دمای آب محصول موجب فرسودگی سریعتر غشاها خواهد شد. اگر سیستم RO در سرویس نباشد، باکتریها سریعتر رشد خواهند نمود.

پتانسیل تشکیل رسوب کربنات و سولفات در آب گرم، بیشتر است.

همچنین اگر آب خوراک گرمتر شود .  دبی آب محصول بیشتر خواهد شد و متعاقب آن، تاثیرات پلاریزاسیون غلظت در سطح غشاء افزایش پیدا میکند.

از نتایج ناخوشایند دیگر، افزایش دبی آب محصول ( به شرط ثابت بودن دبی آب خوراک) است. که افزایش تشکیل رسوب و افزایش گرفتگی غشاء توسط جامدات معلق می باشد.

مخازن فولادی تحت فشار

در بهره برداری از سیستم آب شیرین کن

معمولا بهرهبرداری از سیستم RO در دمای پایینتر، موجب کاهش هزینه تعمیر و نگهداری آن میشود. اگر دبی  آب محصول بیش از حد تعیین شده کاهش یابد، لازمهی آن، این است که سیستم RO باید مدت زمان بیشتری در سرویس باشد و این موجب مصرف برق بیشتر خواهد شد. به هرحال، این مصرف انرژی به عنوان مثال، کمتر از انرژی است . که باید توسط مبدل حرارتی استفاده شود تاآب گرمتر شود.

اگر سیستم اسمزمعکوس، زمان بیشتری در سرویس باشد و یا اینکه فشار آب خوراک بالاتر باشد. از نظر اقتصادی نسبت به گرم کردن آب، مقرون به صرفه است. مگر اینکه منبع انرژی گرمایی آب، گرمای بلااستفاده باشد. به عنوان مثال، برای افزایش دمای آب خوراک سیستم اسمز معکوس از ۵۵ درجه فارنهایت به ۷۷ درجه فارنهایت با دبی ۲۰gpm  و به مدت یک ساعت، حدود ۲۲۰۰۰۰ Btu انرژی لازم است.

اگر دمای آب خوراک در مخازن فولادی تحت فشار به جای ۷۷ درجه فارنهایت، ۵۵ درجه فارنهایت باشد.  دبی آب  محصول ۳۰% کاهش میابد. برای چنین سیستمی که فشار آب خوراک آن  ۲۶۰ psig است. انرژی اضافی که مصرفی در سیستم RO  بخاطر جبران کاهش دبی آب مدت زمان بیشتری در سرویس باشد ( ۲۶ دقیقه اضافه)، حدود  ۱۸۰۰۰ Btu است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *